Alle vil ha Barbro som fagforeningsleder i Hydro

fredag 10. februar 2017

Et enstemmig årsmøte har valgt Barbro T. Auestad til leder av Sunndal Kjemiske Fagforening ved Hydro Sunndal.

16402963_10155018536100353_5586843588456379235_o
LEDERSKIFTE: I forrige uke ble Barbro T. Auestad valgt som ny leder av Sunndal Kjemiske Fagforening. Her sammen med tidligere leder Eivind Torvik. Foto: privat

I forrige uke tok 30 år gamle Auestad steget fra vervet som nestleder til leder av Sunndal Kjemiske Fagforening. Lederrollen overtar hun etter Eivind Torvik, som ledet fagforeningen i åtte år.

Auestad har vært nestleder de to siste årene. Hun er den yngste lederen og den første kvinnen til å lede fagforeningen ved Hydro Sunndal.

Det føles godt å få full støtte fra årsmøtet, forteller hun.

– Det var godt oppmøte. Tilliten fra dem gir meg ekstra ro til å starte på arbeidet, sier Auestad og gleder seg til å komme i gang.

LES OGSÅ: Torvik slutter som fagforeningsleder i Hydro

– Samtidig blir det ikke en dans på roser. Ofte jobber vi lenge med saker uten å komme noen vei, før det endelig ender med kompromiss. Jeg håper på å til best mulige ordninger for medlemmene våre og endre bedre sikring av produksjonen på Sunndal for framtiden, sier den ferske lederen.

Auestad ønsker å rette en takk til tidligere leder Eivind Torvik.

– Han har jeg lært enormt mye av. Eivind har ønsket å lære bort kunnskap og har satt meg inn i saker og gitt meg mye bakgrunnskunnskap. Jeg har tro på at han vil fortsette å være ryddig og profesjonell i prosesser gjennom sin nye rolle, sier hun.

Nyheter
  • Ikke fornøyd med risikoutviklingen offshore

    -Vi er ikke fornøyd med utviklingen som har skjedd innenfor offshore sikkerhet det siste året. Særlig økningen i alvorlige hydrokarbonlekkasjer og brønnkontrollhendelser bekymrer, sier forbundssekretær Henrik Solvorn Fjeldsbø etter at han fikk presentert Petroleumstilsynets siste RNNP-rapport.

  • Sikkerheten på Goliat blir ivaretatt

    Bellona-leder Fredrik Hauge hevder Goliat-plattformen er livsfarlig og at arbeiderne er livredde for å gå på jobb. Dette stemmer ikke, sier de tillitsvalgte.