Super Puma: Ber om møte med samferdselsministeren om Luftfartstilsynets opptreden

onsdag 12. juli 2017

Forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi ber om møte med samferdselsministeren om opphevelsen av flyforbudet for Super Puma-helikoptre. – Måten Luftfartstilsynets opphevet flyforbudet er svært kritikkverdig, sier han.

Frode Alfheim
Frode Alfheim, forbundsleder i Industri Energi

Industri Energi reagerer med skuffelse på Luftfartstilsynets beslutning fredag om å oppheve flyforbudet for Super Puma-maskinene AS332L2 og H225, så lenge rotårsaken til Turøy-ulykken ennå ikke er kjent.

Forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi ber nå om møte med samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen om Luftfartstilsynets opptreden, involvering og kommunikasjon i denne saken.

I brevet til samferdselsministeren skriver Alfheim at han er svært misfornøyd med måten Luftfartstilsynet opphevet forbudet. – Det er svært kritikkverdig at involvering og informasjon i denne prosessen har vært totalt fraværende, skriver Alfheim.

Industri Energi reagerer også på at nyheten om opphevelsen av flyforbundet slippes sent fredags kveld i fellesferien.

Brevet er vedlagt.

Se intervju med forbundsleder Frode Alfheim på NRK Kveldsnytt  11. juli 2017 her.

Les også mer om saken i VG her.

 

Nyheter
  • Forhandlinger 2018: Våre medlemmer på flyteriggområdet skal ha økt kjøpekraft i år

    Industri Energi arrangerer onsdag tariffkonferanse i forbindelse med kommende forhandlinger på overenskomsten for flyttbare innretninger og plattformboring. - Vi forventer at våre medlemmer på denne overenskomsten får økt kjøpekraft i år, sier Asle Reime som leder forhandlingsavdelingen i Industri Energi.

  • Virker ikke lenken du har fått i SMS om uravstemning?

    Vi har fått tilbakemelding fra noen om at lenken som er oppgitt i SMS vi har sendt ut forbindelse med uravstemning på LO-NHO-området, ikke virker. Dette er bare å beklage, men heldigvis er løsningen enkel: Gå til Min side, eller stem ved å svare på SMSen.