Super Puma: Ber om møte med samferdselsministeren om Luftfartstilsynets opptreden

onsdag 12. juli 2017

Forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi ber om møte med samferdselsministeren om opphevelsen av flyforbudet for Super Puma-helikoptre. – Måten Luftfartstilsynets opphevet flyforbudet er svært kritikkverdig, sier han.

Frode Alfheim
Frode Alfheim, forbundsleder i Industri Energi

Industri Energi reagerer med skuffelse på Luftfartstilsynets beslutning fredag om å oppheve flyforbudet for Super Puma-maskinene AS332L2 og H225, så lenge rotårsaken til Turøy-ulykken ennå ikke er kjent.

Forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi ber nå om møte med samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen om Luftfartstilsynets opptreden, involvering og kommunikasjon i denne saken.

I brevet til samferdselsministeren skriver Alfheim at han er svært misfornøyd med måten Luftfartstilsynet opphevet forbudet. – Det er svært kritikkverdig at involvering og informasjon i denne prosessen har vært totalt fraværende, skriver Alfheim.

Industri Energi reagerer også på at nyheten om opphevelsen av flyforbundet slippes sent fredags kveld i fellesferien.

Brevet er vedlagt.

Se intervju med forbundsleder Frode Alfheim på NRK Kveldsnytt  11. juli 2017 her.

Les også mer om saken i VG her.

 

Nyheter
  • Uttalelse fra foreninger i Nord-Norge: Nei til suverenitetsavståelse til ACER

    I etterkrigstida ble norsk vannkraft vår viktigste konkurransefortrinn. Det at vi klarte å få på plass konsesjonslover og suverenitet over vannkrafta - vårt arvesølv, var en kamp som var særdeles viktig for vår velstandsbygging. I Nordland og Troms, som mange andre steder, er den kraftforedlende prosessindustrien hjørnesteinsbedrifter og hjertene i lokalsamfunnene.

  • Uttalelse fra forbundsstyret: Nei til myndighetsavståelse til ACER

    ACER og tredje energimarkedspakke vil gripe direkte inn i norsk strømpolitikk og føre til myndighetsoverføring til EU. Målet med EUs energipolitikk er å innføre fri flyt av kraft over landegrenser og sikre lik pris på kraft i EUs energiunion.