Betryggende at helikopterselskapene er føre-var

tirsdag 10. januar 2017

-Det er betryggende at helikopteroperatørene CHC Helikopter Service og Bristow på eget initiativ har valgt å sette Sikorsky S92 på bakken inntil de har gjennomført en sikkerhetssjekk på alle helikoptre, sier Henrik Solvorn Fjeldsbø som leder Industri Energi sitt helikopterutvalg.

Henrik Fjeldsbø
Henrik S. Fjeldsbø

Det er med bakgrunn i en hendelse med et Sikorsky S92-helikopter på britisk sokkel i romjulen, produsenten Sikorsky har sendt ut en servicebulletin og bedt operatørene sjekke noen vesentlige komponenter som er knyttet til halerotoren.

-Dette har ingenting med at S92 ikke er et sikkert helikopter, men det er betryggende at operatørene på eget initiativ holder helikoptrene på bakken inntil de er grundig sjekket, sier Fjeldsbø.

Det er relativt fort gjort å sjekke hvert enkelt helikopter, men inspeksjonene vil medføre del kansellerte avganger og betydelige forsinkelser.

Nyheter
  • Ny tjenestepensjon i offentlig sektor

    23. mai ble det klart at medlemmene i LO, Unio og YS sier ja til ny tjenestepensjon for offentlig ansatte. Våre medlemmer i Oljedirektoratet, Petroleumstilsynet og Høgskulen på Vestlandet får dermed ny pensjonsordning.

  • Forhandlingene på flyteriggavtalen er i gang

    Tarifforhandlingene mellom Industri Energi og Norges Rederiforbund på flyteriggområdet startet onsdag 23. mai klokken 11. Det er satt av to dager til forhandlingene som pågår i Oslo.