Betryggende at helikopterselskapene er føre-var

tirsdag 10. januar 2017

-Det er betryggende at helikopteroperatørene CHC Helikopter Service og Bristow på eget initiativ har valgt å sette Sikorsky S92 på bakken inntil de har gjennomført en sikkerhetssjekk på alle helikoptre, sier Henrik Solvorn Fjeldsbø som leder Industri Energi sitt helikopterutvalg.

Henrik Fjeldsbø
Henrik S. Fjeldsbø

Det er med bakgrunn i en hendelse med et Sikorsky S92-helikopter på britisk sokkel i romjulen, produsenten Sikorsky har sendt ut en servicebulletin og bedt operatørene sjekke noen vesentlige komponenter som er knyttet til halerotoren.

-Dette har ingenting med at S92 ikke er et sikkert helikopter, men det er betryggende at operatørene på eget initiativ holder helikoptrene på bakken inntil de er grundig sjekket, sier Fjeldsbø.

Det er relativt fort gjort å sjekke hvert enkelt helikopter, men inspeksjonene vil medføre del kansellerte avganger og betydelige forsinkelser.

Nyheter
  • NORDOX: Oslos siste industribedrift av sitt slag

    I Østensjøveien 13 ligger NORDOX, som nå er bekymret for den foreslåtte utvidelsen av veien. Bedriften har en viktig sosial side og må ivaretas, mener Arild Theimann i samfunnspolitisk avdeling i Industri Energi.

  • Det er bare å gratulere: Hydro gjenåpner B-hallen på Husnes!

    – Gratulerer med dagen! I dag er det all grunn til å juble for Hydro og alle ansatte på Hydro Husnes. Vi er enormt glade for at B-hallen, den andre produksjonslinjen på Husnes, nå gjenåpnes, sier Frode Alfheim, forbundsleder i Industri Energi.