Betryggende at helikopterselskapene er føre-var

tirsdag 10. januar 2017

-Det er betryggende at helikopteroperatørene CHC Helikopter Service og Bristow på eget initiativ har valgt å sette Sikorsky S92 på bakken inntil de har gjennomført en sikkerhetssjekk på alle helikoptre, sier Henrik Solvorn Fjeldsbø som leder Industri Energi sitt helikopterutvalg.

Henrik Fjeldsbø
Henrik S. Fjeldsbø

Det er med bakgrunn i en hendelse med et Sikorsky S92-helikopter på britisk sokkel i romjulen, produsenten Sikorsky har sendt ut en servicebulletin og bedt operatørene sjekke noen vesentlige komponenter som er knyttet til halerotoren.

-Dette har ingenting med at S92 ikke er et sikkert helikopter, men det er betryggende at operatørene på eget initiativ holder helikoptrene på bakken inntil de er grundig sjekket, sier Fjeldsbø.

Det er relativt fort gjort å sjekke hvert enkelt helikopter, men inspeksjonene vil medføre del kansellerte avganger og betydelige forsinkelser.

Nyheter
  • Færre rettssaker om oppsigelser i olja

    Antallet rettssaker om oppsigelser i oljebransjen synker. Arbeidsgivere bruker i større grad ansiennitetsprinsippet ved nedbemanning enn tidligere, mener advokat Eyvind Mossige i Industri Energi.

  • CSAAWU tok imot Arthur Svenssons internasjonale pris for faglige rettigheter 2017

    – Dette er et stort øyeblikk for oss. Tusenvis, ja millioner, av landarbeidere i verden har ennå ikke kjent på hverken demokrati eller frihet. Vi deler denne prisen med dem, sier generalsekretær Trevor Christians i fagforbundet CSAAWU, kjent for sin kamp for arbeidsforholdene til vinarbeidere i Sør-Afrika.