Betryggende at helikopterselskapene er føre-var

tirsdag 10. januar 2017

-Det er betryggende at helikopteroperatørene CHC Helikopter Service og Bristow på eget initiativ har valgt å sette Sikorsky S92 på bakken inntil de har gjennomført en sikkerhetssjekk på alle helikoptre, sier Henrik Solvorn Fjeldsbø som leder Industri Energi sitt helikopterutvalg.

Henrik Fjeldsbø
Henrik S. Fjeldsbø

Det er med bakgrunn i en hendelse med et Sikorsky S92-helikopter på britisk sokkel i romjulen, produsenten Sikorsky har sendt ut en servicebulletin og bedt operatørene sjekke noen vesentlige komponenter som er knyttet til halerotoren.

-Dette har ingenting med at S92 ikke er et sikkert helikopter, men det er betryggende at operatørene på eget initiativ holder helikoptrene på bakken inntil de er grundig sjekket, sier Fjeldsbø.

Det er relativt fort gjort å sjekke hvert enkelt helikopter, men inspeksjonene vil medføre del kansellerte avganger og betydelige forsinkelser.

Nyheter
  • Industrien trenger en handlekraftig regjering

    Industrien er klar for omstilling til enda lavere utslipp. Leder Barbro Auestad i samfunnspolitisk avdeling i Industri Energi savner satsing på forskning og klimatiltak i industrien.

  • Telefon: Ring 22032200, ikke 02390

    For en tid tilbake fikk Industri Energi nytt telefonnummer, 22032200. Det gamle nummeret, 02390, slutter å virke fra og med 15. oktober.