Bluesfest på Notodden til 20 i stil

mandag 7. august 2017

Bjørn Eidsvåg avsluttet bluesfesten på Notodden med solidaritetskonserten «Somliga går med trassiga skor» foran et entusiastisk publikum. Industri Energi var samarbeidspartner også i år, og støttet festivalen økonomisk.

notoddenblues 007, trond
Ungdommer fra "Little Steven Blues school" leverte en forrykende avslutningskonsert lørdag 5.august.

Industri Energi fordelte støtten med 50.000 kroner til selve blues-arrangementet og 50.000 kroner til «Little Steven Blues School». Ungdommene hadde øvd hele uka, og delte seg opp i fem forskjellige band da de fremførte under avslutningskonserten. 44 ungdommer deltok på skolen. Bluesskolen er et tilbud i tilknytning til Notodden Bluesfestival for ungdom i alderen 13-26 år.

I 2016 bevilget Industri Energi også 50.000 kroner til skolen, og la dermed sammen med Norsk Industri og flere andre partnere det økonomiske grunnlaget for fortsettelse i år. Som faglige samarbeidspartnere hadde skolen Steven van Zandt (Little Steven) og hans Rock and Roll Forever Foundation som ble stiftet for å gi musikkundervisning i amerikansk grunnskole i blues og rock som et verktøy for å forhindre frafall i skolen.

ieblues
Industri Energi var representert på LO sin stand med informasjon om forbundet. Her tar man en pust i bakken.

Den økonomiske støtten til bluesskolen på Notodden gjør det mulig å holde deltakeravgiften lav, slik at alle skal kunne delta, uavhengig av hvilket lag i samfunnet man tilhører. Little Steven retter en stor takk til LO-forbundene som støtter bluesskolen.

– Det er fantastisk at fagforeningene og fagbevegelsen støtter dette som jeg synes er en veldig spesiell festival, sier han til Frifagbevegelse.

Industri Energi var også i år representert på LOs stand, sammen med andre forbund og blant annet Norsk Folkehjelp og Sparebank1. Jarle Vines i Industri Energi forteller at det var stor interesse for å komme innom og delta i quiz og få informasjon om forbundet.

notoddenblues 060
Bjørn Eidsvåg avsluttet bluesfesten med solidaritetskonserten "Sommliga går med trasiga skor på Notodden.

Under festivalen måtte publikum kjøpe et cashless-kort for å handle mat og drikkevarer. Mange har penger igjen på kortet, og generalsekretær Henriette Westhrin i Norsk Folkehjelp oppfordret folk til å legge igjen kortene i en boks utenfor Hovigs hangar. Det eksakte beløpet blir klart senere denne uka. Det ble også solgt t-skjorter til inntekt for Norsk Folkehjelp.

Notodden Bluesfestival hadde 30 års-jubileum i år, og det var et stjernegalleri uten like som inntok scenene i år. Legenden Buddy Guy på 80 år spilte til 20 i stil, og Little Steven & Disciples of Soul fikk hårene bokstavelig talt til å reise seg på armene. Joss Stone skuffet heller ikke.

Nyheter
  • Avdelingens og klubbens oppgaver under streik

    I forbindelse med en eventuell streik eller lockout, har foreninger og klubber mange viktige oppgaver. Forbundet har utarbeidet et konflikthefte som er en «veiviser» for tillitsvalgte i streik. Det er viktig at man setter seg grundig inn i dette heftet, som er oppdatert 15. juli 2018.

  • Påmelding er åpnet for LOs olje- og gasskonferanse

    LOs årlige konferanse for olje og gass går av stabelen i Bergen 13. – 14. november. Tema for årets konferanse er «Den norske modellen – nøkkelen til økt effektivitet og sikkerhet for norsk olje- og gassnæring»