Forbundsleder Alfheim besøkte Goliat-ansatte: – Viktig å vise at vi støtter dem

torsdag 30. november 2017

Den negative omtalen i mediene av Goliat-plattformen sliter på de ansatte. Forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi mener det er viktig nå å se framover.

Martha og Frode, Goliat
Forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi møtte hovedverneombud og klubbleder Industri Energi i Eni Norge Martha Skjæveland og de andre Goliat-ansatte i Hammerfest onsdag.

Onsdag reiste forbundslederen til Hammerfest for å møte de ansatte ved Goliat. Besøket fant sted i bedriftsorganisasjonen til Eni. I tillegg var ansatte på Goliat med på video. Den nevnte plattformen har vært nedstengt siden starten av oktober. I etterkant har det blitt gjort et grundig arbeid med kartlegging, vedlikehold og utbedringer på plattformen. Underveis har medieoppslagene om Goliat vært mange og negative.

Dette har slitt på de ansatte, som ikke kjenner seg igjen av beskrivelsene i mediene.

– Det er summen av alt som skrives som gjør det tungt for de ansatte. Familiene deres får med seg mediedekningen og bekymrer seg. Derfor er det viktig å vise dem at vi tenker på dem og bryr oss. Under besøket spurte jeg de ansatte på Goliat, som var med på video, om de følte seg trygge på jobb på Goliat og jeg fikk et klart JA til svar, sier Frode Alfheim.

Les også: Tillistvalgte roser de ansatte som jobber med Goliat-plattformen

Nå er det på tide å vende blikket framover igjen, mener forbundslederen, som tror at produksjonen snart vil være i gang igjen.

– Det er ikke første gang at prosjekter har fått kritikk for å være ulønnsomme, men så gjort kritikken til skamme senere. Jeg tror at Goliat kommer til å bli en svært god butikk for samfunnet når utfordringene er løst, sier han.

Nyheter