Forventer gode prosesser når Statoil overtar Martin Linge-feltet fra Total

mandag 27. november 2017

Statoil overtar operatørskapet og Totals eierandel på 51 prosent på Martin Linge-feltet. Forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi og leder for klubben vår i Total, Frank Indreland Gundersen, mener det er en selvfølge at overdragelsen går riktig for seg og at de ansatte tas vare på.

lavDSC_9664
Frode Alfheim, forbundsleder i Industri Energi.

– Vi forventer at integrasjonsprosessen går etter «beste praksis» slik at de ansatte får en best mulig overgang. Det har vi all grunn til å tro vil være Statoils målsetting også, sier Frode Alfheim.

Statoil betaler 12 milliarder kroner for virksomhetsoverdragelsen av Martin Linge-feltet og Garantianafunnet nord for Visund, opplyser de i en pressemelding. Dermed øker selskapet sin eierandel fra 19 til 70 prosent på Martin Linge-feltet. De resterende 30 prosentene eies av Petoro.

Virksomhetsoverdragelse

Statoils oppkjøp av Totals andel på Martin Linge-feltet er i praksis en virksomhetsoverdragelse. Ifølge loven skal dermed de ansatte på feltet følge med over til den nye operatøren.

– Statoil er en tung og velkjent aktør på norsk sokkel, som med oppkjøpet gir et klart signal om at norsk sokkel er et satsingsområde, påpeker Alfheim.

Total-klubblederen: – Vi skal ta vare på både de som flytter og de som blir igjen

Frank_Gundersen_Total_1
Klubbleder Frank Indreland Gundersen i Industri Energi Total.

De ansatte i Total fikk vite om nyheten mandag morgen. Foreløpig er det uvisst hvor mange av de ansatte som vil følge med over til Statoil, forteller klubbleder Frank Indreland Gundersen i Industri Energi i Total.

– Avgjørelsen kom overraskende på oss, men vi stiller med et åpent sinn og ser fram til gode og konstruktive samtaler med Total og Statoil. Det viktigste for oss er å ivareta våre medlemmers interesser og sikre de samme gode arbeids- og lønnsvilkårene, understreker han.

Indreland Gundersen er tydelig på at klubben skal ta vare på både de ansatte som flyttes og de som blir igjen i Total.

– Vi skal selvsagt stille opp for de som skal over i Statoil, men også ta godt vare på dem som blir igjen. De som flyttes, skal ikke måtte tape økonomisk på å gå over til Statoil. Vi skal også sørge for at Total fortsatt er en god arbeidsplass for dem som blir igjen. Vi er klar over at ledelsen i Total kan vurdere mer nedbemanning når de ansatte flyttes over fra Maersk Oil til Total igjen, sier klubblederen.

Han har allerede fått signaler på at han selv, nestleder Terje Hetland og kasserer Erik Oaland vil være blant dem som flyttes over til Statoil. Dermed er det viktig å finne en ny klubbledelse raskt.

– Vi må sikre at Industri Energi Total forblir en sterk klubb også i framtiden. Derfor er det viktig å få på plass et nytt styre og hjelpe det i gang med arbeidet. Generelt er det viktig for oss å gi skikkelig informasjon og sikre forutsigbarhet for de ansatte. Vi forventer en ryddig og god prosess, at spillereglene følges, sier Indreland Gundersen.

Nyheter