Vi gir vår fulle støtte til den politiske streiken i byggebransjen

søndag 12. november 2017

Onsdag 15. november blir det politisk streik utenfor Stortinget med krav om å forby innleie i byggebransjen i Oslo-området. Industri Energi støtter streiken fullt ut.

Vi skal ha et arbeidsliv som bygger på faste ansettelser
Frode Alfheim, forbundsleder Industri Energi
lavDSC_9664

Arbeidsutvalget i Industri Energi har besluttet å støtte den politiske streiken mot de useriøse forholdene som preger deler av byggebransjen.

På mange byggeplasser er bemanningsbyråer største arbeidsgiver. Byråene fortrenger faste ansatte. Usikre arbeidsforhold uten garanti for en lønn til å leve av og manglende fagutdanning, er noen av konsekvensene, skriver Frifagbevegelse. 

– Vi skal ha et arbeidsliv som bygger på faste ansettelser, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi, og understreker:

– Faste ansettelser er også en forutsetning for å rekruttere fremtidens generasjoner til å utdanne seg innen industrifag og våre bransjer. Ungdommen vil ikke satse på et arbeidsliv som er usikkert.

LO, Fellesforbundet, Fagforbundet og flere andre forbund og fagforeninger støtter også streiken, som finner sted i Oslo utenfor Stortinget onsdag 15. november kl 13.00 (lenke til Facebook-event).

 

Nyheter
  • Offshore-nissene sprer julestemning på heliportene

    Denne uken stiller våre egne nisser opp på heliportene på Sola, Kristiansund og Flesland for å spre glede til dem som skal jobbe offshore i jula.

  • Fornuftig å bruke mer tid på planen om oljeterminal på Veidnes

    – Vi står på kravet om at det må bygges en oljeterminal på Veidnes i Finnmark. Samtidig er det fornuftig at operatørselskapene bruker noe mer tid på å modne fram prosjektene det jobbes med i Barentshavet. Og at de leter etter tilleggsressurser som kan knyttes til oljeterminalen, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.