Vi gir vår fulle støtte til den politiske streiken i byggebransjen

søndag 12. november 2017

Onsdag 15. november blir det politisk streik utenfor Stortinget med krav om å forby innleie i byggebransjen i Oslo-området. Industri Energi støtter streiken fullt ut.

Vi skal ha et arbeidsliv som bygger på faste ansettelser
Frode Alfheim, forbundsleder Industri Energi
lavDSC_9664

Arbeidsutvalget i Industri Energi har besluttet å støtte den politiske streiken mot de useriøse forholdene som preger deler av byggebransjen.

På mange byggeplasser er bemanningsbyråer største arbeidsgiver. Byråene fortrenger faste ansatte. Usikre arbeidsforhold uten garanti for en lønn til å leve av og manglende fagutdanning, er noen av konsekvensene, skriver Frifagbevegelse. 

– Vi skal ha et arbeidsliv som bygger på faste ansettelser, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi, og understreker:

– Faste ansettelser er også en forutsetning for å rekruttere fremtidens generasjoner til å utdanne seg innen industrifag og våre bransjer. Ungdommen vil ikke satse på et arbeidsliv som er usikkert.

LO, Fellesforbundet, Fagforbundet og flere andre forbund og fagforeninger støtter også streiken, som finner sted i Oslo utenfor Stortinget onsdag 15. november kl 13.00 (lenke til Facebook-event).

 

Nyheter
  • Uttalelse fra foreninger i Nord-Norge: Nei til suverenitetsavståelse til ACER

    I etterkrigstida ble norsk vannkraft vår viktigste konkurransefortrinn. Det at vi klarte å få på plass konsesjonslover og suverenitet over vannkrafta - vårt arvesølv, var en kamp som var særdeles viktig for vår velstandsbygging. I Nordland og Troms, som mange andre steder, er den kraftforedlende prosessindustrien hjørnesteinsbedrifter og hjertene i lokalsamfunnene.

  • Uttalelse fra forbundsstyret: Nei til myndighetsavståelse til ACER

    ACER og tredje energimarkedspakke vil gripe direkte inn i norsk strømpolitikk og føre til myndighetsoverføring til EU. Målet med EUs energipolitikk er å innføre fri flyt av kraft over landegrenser og sikre lik pris på kraft i EUs energiunion.