Hydro overtar Sapa og satser på fremtidens aluminiumproduksjon

mandag 10. juli 2017

Norsk Hydro har mandag inngått en avtale med Orkla om å kjøpe deres 50 prosent eierandel i Sapa. Avtalen gir Hydro fullt eierskap i Sapa og gjør Hydro til et ledende selskap i den globale aluminiumsindustrien.

DSC_9772
Vi gratulerer Hydro med oppkjøpet og ønsker de ansatte i Hydro og Sapa lykke til, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.

– Dette er gode nyheter for fremtidens aluminiumsproduksjon – og for alle våre medlemmer som jobber i næringen, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi. Oppkjøpet av Sapa viser at Hydro mener alvor med det de har sagt om å satse på aluminium for fremtiden og økt produksjon i Norge.

Hydro har over tid bygget opp en verdikjede som gjør Hydro til det eneste globale selskapet i aluminiumindustrien som er fullintegrert på tvers av både verdikjede og markeder med kompetanse fra gruvevirksomhet til sluttprodukter.

– Ved å sikre seg stabil råstofftilgang i Brasil, overtakelsen av Husnes til 100 prosent eid Hydro-verk, full produksjon på Sunndal, åpning av fabrikk i Tyskland og oppstart av det fullskala pilotanlegget på Karmøy til høsten og nå oppkjøpet av Sapa bekrefter Hydro at de er verdens ledende, integrerte aluminiumselskap. Dette gir trygghet for dagens og fremtidens aluminiumproduksjon og satsing i Norge. Vi gratulerer Hydro med oppkjøpet og ønsker de ansatte i Hydro og Sapa lykke til, sier Alfheim.

De ansatte er positive til oppkjøpet

de tillitsvalgte i Hydro og Sapa
De tillitsvalgte fra både Sapa og Hydro er positive til oppkjøpet. Bildet er hentet fra Hydro sine nettsider.

Hydro vil med kjøpet ha over 35.000 ansatte i mer enn 40 land. Sapa er den globale lederen innen ekstruderte produkter, har sterke markedsandeler i Nord-Amerika og Europa, og er i tillegg globalt ledende innenfor presisjonstrukne rør. Sapa blir etter oppkjøpet et nytt forretningsområde i Hydro, med navnet Extruded Solutions.

Tillitsvalgte fra begge selskaper var tilstede da avtalen mellom Hydro og Orkla ble signert på mandag 10. juli.

– De tillitsvalgte er svært positive til oppkjøpet. Vi blir et større og mer kraftfullt selskap og jeg tror det vil skape nye, spennende muligheter for våre medlemmer. Vi blir en global vinner i aluminiumsindustrien, det sikrer vekst og vil øke kompetansen i Hydro sier Billy Fredagsvik, ansattvalgt styremedlem fra Industri Energi.

Les mer om oppkjøpet og transaksjonen på Hydro sine nettsider her:

Nyheter