Industri Energi gratulerer ICAN med fredsprisen

fredag 6. oktober 2017

Industri Energi har senest i år støttet ICAN Norge i deres arbeid mot atomvåpen. Leder Frode Alfheim mener prisen er velfortjent og viktig.

Frode Alfheim
Leder Frode Alfheim i Industri Energi

– Industri Energi gratulerer ICAN med årets fredspris. Det er en svært fortjent og viktig tildeling. Atomvåpen kan være en stor trussel på grunn av våpen på avveie og endret maktbalanse i verden. Industri Energi har i en årrekke støttet Nei til Atomvåpen og Norsk Folkehjelp, som er drivkrafter i ICANs arbeid i Norge, og vi har også støttet ICAN gjennom egne bevilgninger, senest tidligere i år, sier Alfheim.

International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN) er en global kampanjekoalisjon som arbeider for å mobilisere folk i alle land til å inspirere, overbevise og presse sine myndigheter til å starte forhandlinger for en avtale som forbyr atomvåpen. ICAN ble etablert i 2007, og FN-traktaten som forbyr atomvåpen ble vedtatt 7. juli 2017.

– Den norske regjeringa har sviktet arbeidet mot atomvåpen og stemte mot forbud i FN. Vi er avhengige av at norske og internasjonale organisasjoner følger opp det arbeidet flertallet på Stortinget var enige om, understreker Alfheim.

Les også: 50 organisasjoner med atomkrav til regjeringen

 

Nyheter
  • Avdelingens og klubbens oppgaver under streik

    I forbindelse med en eventuell streik eller lockout, har foreninger og klubber mange viktige oppgaver. Forbundet har utarbeidet et konflikthefte som er en «veiviser» for tillitsvalgte i streik. Det er viktig at man setter seg grundig inn i dette heftet, som er oppdatert 15. juli 2018.

  • Påmelding er åpnet for LOs olje- og gasskonferanse

    LOs årlige konferanse for olje og gass går av stabelen i Bergen 13. – 14. november. Tema for årets konferanse er «Den norske modellen – nøkkelen til økt effektivitet og sikkerhet for norsk olje- og gassnæring»