Industri Energi gratulerer ICAN med fredsprisen

fredag 6. oktober 2017

Industri Energi har senest i år støttet ICAN Norge i deres arbeid mot atomvåpen. Leder Frode Alfheim mener prisen er velfortjent og viktig.

Frode Alfheim
Leder Frode Alfheim i Industri Energi

– Industri Energi gratulerer ICAN med årets fredspris. Det er en svært fortjent og viktig tildeling. Atomvåpen kan være en stor trussel på grunn av våpen på avveie og endret maktbalanse i verden. Industri Energi har i en årrekke støttet Nei til Atomvåpen og Norsk Folkehjelp, som er drivkrafter i ICANs arbeid i Norge, og vi har også støttet ICAN gjennom egne bevilgninger, senest tidligere i år, sier Alfheim.

International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN) er en global kampanjekoalisjon som arbeider for å mobilisere folk i alle land til å inspirere, overbevise og presse sine myndigheter til å starte forhandlinger for en avtale som forbyr atomvåpen. ICAN ble etablert i 2007, og FN-traktaten som forbyr atomvåpen ble vedtatt 7. juli 2017.

– Den norske regjeringa har sviktet arbeidet mot atomvåpen og stemte mot forbud i FN. Vi er avhengige av at norske og internasjonale organisasjoner følger opp det arbeidet flertallet på Stortinget var enige om, understreker Alfheim.

Les også: 50 organisasjoner med atomkrav til regjeringen

 

Nyheter
  • NORDOX: Oslos siste industribedrift av sitt slag

    I Østensjøveien 13 ligger NORDOX, som nå er bekymret for den foreslåtte utvidelsen av veien. Bedriften har en viktig sosial side og må ivaretas, mener Arild Theimann i samfunnspolitisk avdeling i Industri Energi.

  • Det er bare å gratulere: Hydro gjenåpner B-hallen på Husnes!

    – Gratulerer med dagen! I dag er det all grunn til å juble for Hydro og alle ansatte på Hydro Husnes. Vi er enormt glade for at B-hallen, den andre produksjonslinjen på Husnes, nå gjenåpnes, sier Frode Alfheim, forbundsleder i Industri Energi.