Industri Energi krever fortgang i arbeidet med ny sjømannspensjon

fredag 21. september 2018

Industri Energi var torsdag i møte med statssekretær Christl Kvam i Arbeids- og sosialdepartementet om mulige endringer i lov om pensjonstrygd for sjømenn.

IMG_20180920_104052
Forhandler Gro Losvik (fv), statssekretær Christl Kvam og forbundsleder Frode Alfheim deltok i møtet om ny pensjonstrygd for sjømenn.

Forbundsleder Frode Alfheim og forhandler Gro Losvik i Industri Energi stilte i møtet med statssekretær Kvam.

Bakgrunnen var at det gjennom flere år har vært gitt signaler fra Arbeidsdepartementet om at man ønsker å endre lov om pensjonstrygd for sjømenn (PTS). Prosessen har tatt så lang tid at konsekvensene begynner å bli omfattende for våre medlemmer.

-I møtet fikk vi forsikringer om at departementet skal legge fram en stortingsproposisjon før påske, for å få lovforslaget klart i løpet av vårsesjonen. Målet er iverksettelse av en ny ordning fra 1. januar 2020, sier forhandler Gro Losvik.

Hun slår fast at forbundet vil være aktivt og gi innspill i den videre prosessen.

Industri Energi organiserer cirka 4000 medlemmer offshore som er omfattet av pensjonstrygd for sjømenn (PTS). I tillegg har disse en tariffert tjenestepensjonsordning som bygger på PTS.

Nyheter
  • Fornuftig å bruke mer tid på planen om oljeterminal på Veidnes

    – Vi står på kravet om at det må bygges en oljeterminal på Veidnes i Finnmark. Samtidig er det fornuftig at operatørselskapene bruker noe mer tid på å modne fram prosjektene det jobbes med i Barentshavet. Og at de leter etter tilleggsressurser som kan knyttes til oljeterminalen, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.

  • Frode Alfheim i møte med olje- og energiministeren

    Forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi var fredag formiddag i møte med olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg (Frp).