Industri Energi

Sterkere sammen: 56000 medlemmer og 3000 tillitsvalgte

Nyheter

10. februar 2020

-DNO opptrer i strid med internasjonale retningslinjer for ansvarlig næringsliv

-DNO ASA opptrer respektløst overfor fagbevegelsen og OECDs norske kontaktpunkt. Selskapet har misbrukt sine ansatte i Jemen og viser ingen vilje til dialog for å forsøke å løse saken, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.

20. desember 2019

Joint venture to strengthen helicopter safety on both sides of the North Sea

"We agree to formalize a collaboration between the trade unions in Norway and the UK that will contribute to increased helicopter safety throughout the North Sea" says Henrik Solvorn Fjeldsbø, National Officer in Industri Energi and chair of LO's helicopter committee.

4. november 2019

Sterkere sammen: Støtt opprop for fengslet olje-fagforeningsleder!

Erlan Baltabay er fagforeningsleder for oljearbeidere i Kasakhstan. Han nå fengslet, for andre gang på kort tid. Baltabays forbrytelse er å ha kjempet for arbeidstakernes rettigheter. Myndighetene håper at vi har glemt ham. La oss vise at de tar feil – bli med på e-postkampanje for å løslate Baltabay.

30. oktober 2019

LO-spleiselag mot høyreekstremisme fortsetter

Hele 16 forbund blir med på fortsettelsen av samarbeidsavtalen LO-familien har med Antirasistisk Senter.

kinax
30. oktober 2019

Styrker samarbeidet med kinesisk fagbevegelse

Mange kinesiske selskap eier bedrifter i Norge, og norske bedrifter investerer i Kina. Derfor har vi lenge samarbeidet med kinesisk fagbevegelse. Nylig ble samarbeidsavtalen vår fornyet og utvidet.

Omvisning på Kimek i Kirkenes
28. oktober 2019

Viktig å samarbeide med russisk fagbevegelse om olje i nord

Forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi møtte sitt russiske motstykke Aleksander Korchagin i Kirkenes under markeringen av frigjøringen av Finnmark.

9. oktober 2019

Vær med og nominer kandidater til Arthur Svenssons internasjonale pris for faglige rettigheter

Tillitsvalgte og ansatte i norsk og internasjonal fagbevegelse kan nå være med å nominere kandidater til Arthur Svenssons internasjonale pris for faglige rettigheter.

Amalie Norsk Folkehjelp forsidebilde
26. august 2019

Amalie Hilde Tofte fra Industri Energi valgt til 1. nestleder i Norsk Folkehjelp

– Det er en stor ære å få en slik posisjon i fagbevegelsens solidaritetsorganisasjon, sier Amalie Hilde Tofte etter at hun lørdag 24. august ble valgt til 1. nestleder på landsmøtet til Norsk Folkehjelp.

Mette Nord og Frode Alfheim
20. august 2019

Fra Arendalsuka: For lettvint å gjemme seg bak EØS-avtalen. Det er norske politikere som bestemmer i Norge

– Debatten fikk klart og tydelig frem at vi har et stort handlingsrom innenfor EØS-avtalen. Dette er en avtale som tjener Norges befolkning svært godt, og som mange svartmaler i altfor stor grad, sier forbundsleder Frode Alfheim etter EØS-debatt som vi arrangerte under Arendalsuka.

30. juli 2019

Kasakhstan fengsler prisbelønnet fagforeningstopp

En av lederne for den uavhengige fagbevegelsen i Kasakhstan, som vant Svenssonprisen 2018, er dømt til 7 år i fengsel i hjemlandet.

5. juni 2019

Svensson-seminar i Oslo 12. juni: Shrinking space – democracy and trade unions

Årets Arthur Svenssons Internasjonale Pris for Faglige Rettigheter går til fagforeningslederen France Castro. Den filippinske læreren får prisen for sin mangeårige kamp for å organisere lærere og for å slåss for grunnleggende arbeidstakerrettigheter på Filippinene. I forbindelse med prisen arrangeres det et eget seminar i Oslo 12. juni. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

1 2 3 4 5