Industri Energi

Sterkere sammen: 56000 medlemmer og 3000 tillitsvalgte

Nyheter

18. mars 2020

Kontaktmøter mellom Industri Energi og arbeidsgiverforeningene

Det har i dag vært et møte mellom arbeidstaker- og arbeidsgiverorganisasjonene som dekker olje- og gassområdet for å belyse de utfordringene tillitsvalgte og ledelse står i og behovet for at partene finner gode, felles retningslinjer å gi de lokale parter.

18. mars 2020

Arbeidsrelaterte spørsmål og svar om koronasituasjonen

Her har vi samlet arbeidsrelaterte spørsmål og svar. Denne blir fortløpende oppdatert (siste oppdatering 26. mai 2020).

17. mars 2020

Opplever at bedrifter utfordrer varslingsfrist for permitteringer

Industri Energi opplever som følge av koronakrisen at flere bedrifter utfordrer Hovedavtalen om at permitteringer skal varsles 14 dager før.

17. mars 2020

Viktig informasjon for selvstendige næringsdrivende og frilansere

-Industri Energi og LO jobber videre med tiltak ovenfor de selvstendige næringsdrivende og frilansere, og regjeringen har sagt at det skal komme mer, sier advokatfullmektig Jorid Tveita i Industri Energi.

16. mars 2020

Diskuterte med arbeidsgiverne hvordan håndtere koronasituasjonen offshore

Forbundsleder Frode Alfheim og områdeleder Asle Reime i Industri Energi deltok mandag ettermiddag i videomøte med direktørene i arbeidsgiverorganisasjonene Norsk olje og gass og Norges Rederiforbund, sammen med forbundslederne i Safe, DSO og Lederne.

16. mars 2020

Korona-krisepakke med klarere sosial profil

Stortinget besluttet mandag en krisepakke som har en klart bedre sosial profil enn det opprinnelige forslaget fra regjeringen. -LO har på vegne av norske arbeidstakere vært helt klare på at fellesskapet må stille opp, slik at ikke vanlige lønnsmottakere rammes for hardt, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.

16. mars 2020

LO-advokatene svarer på arbeidsrettslige spørsmål relatert til koronaviruset

LO-advokatene har på sin Facebook-side samlet svar på arbeidsrettslige spørsmål som er relatert til koronaviruset.

13. mars 2020

Lønnsoppgjøret utsettes til etter sommeren

Fellesforbundet og Norsk Industri besluttet i 13. mars å utsette årets lønnsoppgjør i frontfaget. Årsaken er de alvorlige konsekvensene spredningen av koronaviruset har på det norske samfunnet, melder LO.

13. mars 2020

Ber om koordinerte, enhetlige tiltak innenfor olje- og gassbransjen

-Norsk olje og gass og Norges Rederiforbund oppfordres til å gjøre koordinerte tiltak innenfor olje- og gassbransjen, for å sikre at de ulike medlemsbedriftene opptrer likt overfor de ansatte, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.

13. mars 2020

Økonomiske bekymringer som følge av korona-krisen?

De alvorlige konsekvensene av koronaviruset vil prege hverdagen til folk og bedrifter i Norge i lang tid fremover. Mange er bekymret for hvordan de kommende ukene og månedene vil påvirke privatøkonomien. LO og SpareBank 1 har lang tradisjon for å ta vare på medlemmene i vanskelige økonomiske situasjoner gjennom LOfavør.

13. mars 2020

Industri Energi stenger kontorene, men forbundet er fullt operativt

Industri Energi stenger fra fredag ettermiddag dørene for besøkende ved kontorene i Oslo og Stavanger, men forbundet er fullt operativt.

1 3 4 5 6