Industri Energi

Sterkere sammen: 56000 medlemmer og 3000 tillitsvalgte

Nyheter

16. mars 2020

Korona-krisepakke med klarere sosial profil

Stortinget besluttet mandag en krisepakke som har en klart bedre sosial profil enn det opprinnelige forslaget fra regjeringen. -LO har på vegne av norske arbeidstakere vært helt klare på at fellesskapet må stille opp, slik at ikke vanlige lønnsmottakere rammes for hardt, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.

16. mars 2020

LO-advokatene svarer på arbeidsrettslige spørsmål relatert til koronaviruset

LO-advokatene har på sin Facebook-side samlet svar på arbeidsrettslige spørsmål som er relatert til koronaviruset.

13. mars 2020

Lønnsoppgjøret utsettes til etter sommeren

Fellesforbundet og Norsk Industri besluttet i 13. mars å utsette årets lønnsoppgjør i frontfaget. Årsaken er de alvorlige konsekvensene spredningen av koronaviruset har på det norske samfunnet, melder LO.

13. mars 2020

Ber om koordinerte, enhetlige tiltak innenfor olje- og gassbransjen

-Norsk olje og gass og Norges Rederiforbund oppfordres til å gjøre koordinerte tiltak innenfor olje- og gassbransjen, for å sikre at de ulike medlemsbedriftene opptrer likt overfor de ansatte, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.

13. mars 2020

Økonomiske bekymringer som følge av korona-krisen?

De alvorlige konsekvensene av koronaviruset vil prege hverdagen til folk og bedrifter i Norge i lang tid fremover. Mange er bekymret for hvordan de kommende ukene og månedene vil påvirke privatøkonomien. LO og SpareBank 1 har lang tradisjon for å ta vare på medlemmene i vanskelige økonomiske situasjoner gjennom LOfavør.

13. mars 2020

Industri Energi stenger kontorene, men forbundet er fullt operativt

Industri Energi stenger fra fredag ettermiddag dørene for besøkende ved kontorene i Oslo og Stavanger, men forbundet er fullt operativt.

13. mars 2020

Regjeringen foreslår å redusere arbeidsgiverperioden fra 15 til to dager

Her er regjeringens forslag til nye permitteringsregler. Forslaget innebærer blant annet å redusere arbeidsgiverperioden til to dager.

13. mars 2020

Arbeid ved vaskeriene er en samfunnskritisk funksjon

Industri Energi, Norsk Renseri- og Vaskeriforening og Norske Vaskeriers Kvalitetstilsyn sørger for å sikre drift ved vaskeriene for å sikre samfunnskritiske leveranser og bekrefter at vaskeriene må på listen over samfunnskristitiske .

11. mars 2020

Industri Energi avlyser alle arrangementer, kurs og konferanser fram til 15. juni

Industri Energi har bestemt å utsette eller avlyse alle egne kurs, konferanser og andre arrangementer hvor det er planlagt at mange folk samles, fram til 15. juni 2020.

9. mars 2020

Industri Energi nedsetter beredskapsstab og avlyser arrangement på grunn av corona-situasjonen

-Vi vil være føre var og i dagens situasjon der antall corona-smittede eskalerer velger vi å ta ansvar og stanser to arrangement denne uka i regi av forbundet, sier Frode Alfheim, forbundsleder i Industri Energi.

5. mars 2020

Coronavirus – er det grunnlag for permittering?

I forbindelse med coronaviruset har det oppstått spørsmål om arbeidsgiver kan foreta permittering for å hindre smittefare. Og i hvilken grad kan arbeidstakere som eventuelt blir satt i karantene ha krav på sykepenger. Disse spørsmålene ser LO-advokatene nærmere på.

1 3 4 5