Støtt e-postaksjon: Vi krever at DNO betaler oljearbeiderne sine i Jemen!

onsdag 11. januar 2017

Oljeselskapet DNO har hovedkontor i Norge og er registrert på Oslo Børs, har ikke betalt de 175 arbeiderne sine i Jemen på 18 måneder. Selskapet har blitt dømt i retten til å betale, men nekter.

Sommeren 2015 brøt det ut krig i Jemen. Da bestemte DNO for å trekke seg ut. De sparket alle de lokalt ansatte via sms og e-post. Dette er ikke bare total mangel på respekt overfor arbeiderne som hadde slitt for dem i ti år, men det er også et brudd på jemensk lov som krever at selskapet fortsetter å betale lønn inntil et oljefelt er levert tilbake til myndighetene eller solgt. Arbeiderne har etterpå både slitt med borgerkrig og ingen inntekt til tross for at DNO er blitt dømt av domstolen til å betale dem.

Du kan hjelpe – og det koster ikke mer enn noen sekunder av din tid

Industri Energi har lenge kjempet mot denne grove uretten som begås av DNO.

Nå har vi sammen med den globale fagorganisasjonen IndustriALL Global Union og nyhets- og kampanjenettstedet LabourStart satt i gang en e-postpostaksjon rettet mot DNO-ledelsen og styreleder Bijan Mossavar-Rahmani. Vi håper du vil være med å hjelpe ved å klikke på denne lenken og fylle inn skjemaet nederst på LabourStart-siden du da kommer til. Det er veldig enkelt og koster ikke mer enn noen sekunder av din tid. Og vi håper du vil sende spre denne oppfordringen videre.

Takk for støtten – den betyr mye for oljearbeiderne i Jemen og familiene deres!

Nyheter
  • Ny tjenestepensjon i offentlig sektor

    23. mai ble det klart at medlemmene i LO, Unio og YS sier ja til ny tjenestepensjon for offentlig ansatte. Våre medlemmer i Oljedirektoratet, Petroleumstilsynet og Høgskulen på Vestlandet får dermed ny pensjonsordning.

  • Forhandlingene på flyteriggavtalen er i gang

    Tarifforhandlingene mellom Industri Energi og Norges Rederiforbund på flyteriggområdet startet onsdag 23. mai klokken 11. Det er satt av to dager til forhandlingene som pågår i Oslo.