Industri Energi

Sterkere sammen: 56000 medlemmer og 3000 tillitsvalgte

Nyheter

Frode Alfheim
30. oktober 2018

-Vi trenger et Team Norway i europapolitikken

Forbundsleder i Industri Energi, Frode Alfheim, understrekte i møte med næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) forrige uke at fagbevegelsen, industrien og myndighetene må stå sammen om viktige næringspolitiske saker i EU.

Høring i forbindelse med statsbudsjettet 2019
16. oktober 2018

Høring på statsbudsjettet: En flat CO2-avgift rammer industrien

Industri Energi stilte på høringer for å fremme innspill til statsbudsjettet for 2019 på vegne av medlemsmassen.

Klemetsrud CCS
8. oktober 2018

Statsbudsjettet: Bra med videre satsing på karbonfangst- og lagring. Nå er det avgjørende at tempoet holdes oppe

– Karbongfangst og lagring spiller en nøkkelrolle i arbeidet med å nå FNs-klimamål, og på samme tid sikre fremtidig industriutvikling og arbeidsplasser. Derfor er bra det bevilges penger, men vi understreker samtidig hvor kritisk det er med videre fremdrift og bevilgninger, sier nestleder Lill-Heidi Bakkerud i Industri Energi.

19. september 2018

Endelig beslutning er tatt, nå starter byggingen på Hydro Husnes

I dag kom nyheten om Hydro har tatt en endelig byggebeslutning på Hydro Husnes. Sasningen betyr doblet produksjon, 90 nye arbeidsplasser og en investering på 1,4 milliarder kroner.

frode energiriket 2
8. august 2018

Strømkrisen: – Ren gambling å eksportere mer kraft nå

– Det at vi fortsetter å eksportere kraft, selv nå som fyllingsgraden nærmer seg historiske lavnivå, driver strømprisen unødvendig høyt opp og rokker ved folks tillit til norsk energipolitikk, sier Frode Alfheim i Industri Energi.

Norcem Brevik
15. mai 2018

Revidert nasjonalbudsjett: Bremsene fortsatt på. Regjeringen satser ikke nok på karbonfangst- og lagring

– Mener vi alvor med klimamålene, skal vi få det til – er karbonfangst- og lagring helt avgjørende. De er også et svært viktig tiltak for arbeidsplasser og verdiskapning, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi, etter at revidert nasjonalbudsjett ble lagt frem 15. mai.

23. april 2018

Vi må ha en kunnskapsbasert tilnærming til plastforsøpling

– Plast i naturen er en ressurs på avveie. Gjenbruk og resirkulering er to viktige knagger i arbeidet fremover, sa Barbro Auestad i Industri Energi til klima- og miljøminister Ola Elvestuen i et plast-møte sist fredag.

22. mars 2018

Bredt flertall på Stortinget stopper flere utenlandskabler i lang tid

Industri Energi har i årevis kjempet mot et politisk miljø som kollektivt har ivret for å bygge utenlandskabler som øker strømprisen her i Norge. – En enormt viktig seier, kommenterer forbundsleder Frode Alfheim.

21. mars 2018

Norsk Industri aksepterte ikke krav om kjønnstilpasset bekledning

Industri Energi stilte i forhandlingene med Norsk Industri tirsdag krav om kjønnstilpasset bekledning. – Stadig flere kvinner jobber i industrien, da trengs kjønnstilpasset bekledning både for økt velvære og sikkerhet, sier forbundssekretær Harald Hageland i Industri Energi.

20. mars 2018

Signerte møbeloverkomsten, tross misnøye

Møbelindustrien stilte til sløyfeforhandlinger med Industri Energi uten representanter fra ledelsen i bedriftene. – Det blir vanskelig å komme til enighet når forhandlingsmotparten fra Norsk Industri ikke kjenner de lokale forholdene, sier Vigdis M. Krohn Hansen fra Hilding Anders Norway.

20. mars 2018

Sløyfeforhandlingene med Norsk Industri er ferdig

Industri Energi og Norsk Industri ble tirsdag ettermiddag ferdig med de forbundsvise sløyfeforhandlingene. – Vi kan nå rette fokus på de sentrale forhandlingene LO/NHO og hovedkravene om forbedret AFP og økt kjøpekraft for våre medlemmer, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.

1 2 3 4 32