Industri Energi

Sterkere sammen: 56000 medlemmer og 3000 tillitsvalgte

Nyheter

29. May 2019

Lønnsforhandlinger på møbel er gjennomført

Onsdag 29.05 ble det gjennomført forhandlinger mellom Industri Energi og Norsk Industri på møbeloverenskomsten. Minstelønnssatsen økes fra 164,50 til 168 kroner i timen. Den nye minstelønnssatsen er inkludert det generelle tillegget på kr. 2,50 som var resultatet etter forhandlingene mellom LO og NHO tidligere i vår.

27. May 2019

Vigdis Krohn-Hansen gjenvalgt som leder av samarbeidskomiteen Kjemisk Teknisk Sør

Samarbeidskomiteen Kjemisk Teknisk Sør avholdt vårkonferansen sin i Sandnes 22.- 24. mai. Vigdis Krohn-Hansen (Hilding Anders) ble enstemmig gjenvalgt som leder av komiteen.

21. May 2019

Hydro kan starte opp normal produksjon ved Alunorte

Mandag løftet den føderale domstolen i Belém i Brasil produksjonsembargoen mot Alunorte-raffineriet, som har gått på halv produksjon i over ett år.

12. April 2019

Riktige signaler fra regjeringen om karbonfangst- og lagring (CCS). Nå må trykket holdes oppe

Torsdag 11. april slapp klima- og miljøvernminister Ola Elvestuen og olje- og energiminister Kjell Børge Freiberg nyheten om at regjeringen vil dekke opp til 345 millioner av kostnadene for å prøvebore en brønn for CO2-lagring i Nordsjøen.

1. April 2019

-Europa med Norge i en viktig rolle må sitte i førersetet for å redusere klimagasser

-Europeisk kraftforedlende industri, inkludert i høyeste grad norsk kraftforedlende industri, må fortsatt sitte i førersetet for å redusere klimagasser. I en global sammenheng, har europeisk industri det laveste fotavtrykket av karbonutslipp, sier spesialrådgiver i Industri Energi, Geir Vollseter.

1. April 2019

Elektrokjemisk samarbeidskomite står opp for oljenæringa

Elektrokjemisk samarbeidskomite samler tillitsvalgte fra en rekke norske landindustribedrifter. På sitt møte i Kristiansand nylig vedtok de en uttalelse til støtte for sine kolleger i oljenæringa.

25. February 2019

Sealed Air legger ned bobleplast-produksjonen i Hedmark

I underkant av 30 personer mister jobben som følge av at Sealed Air legger ned produksjonen på Rudshøgda i Hedmark.

14. January 2019

Møte med Konkurransetilsynet om salg av vaskeriet Rent Nordvest: – Viktig å sørge for at alt går riktig for seg

Nor Tekstil vil kjøpe vaskeriet Rent Nordvest på Stranda. De vil å overta kundene og legge ned vaskeriet. En annen vaskerikjede, Breeze, er også interessert i å overta og ønsker å fortsette driften med de rundt 30 ansatte.

016
18. December 2018

Milliardinvestering i Glencore Nikkelverk: – Kunne ikke fått en bedre julegave

Jubelen sto i høyt i taket hos de ansatte da Glencore Nikkelverk i Kristiansand nylig vedtok å investere 1,2 milliarder kroner i nytt kobberanlegg. Anlegget skal stå ferdig i 2022.
– Vi kunne ikke ha fått en bedre julegave, sier tillitsvalgt Cay Nordhaug i Nikkelverkets Arbeiderforening Industri Energi.

14. December 2018

Frode Alfheim i møte med olje- og energiministeren

Forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi var fredag formiddag i møte med olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg (Frp).

Bilde av Sten Roar Martinsen, hovedtillitsvalgt for Industri Energi (Alnor Kjemiske Fagforening) på Hydro Karmøy; forbundsleder Frode Alfheim, Industri Energi og Ørjan Normann, hovedtillitsvalgt for Industri Energi (Husnes Kjemiske Fagforening) på Hydro Husnes.
13. December 2018

Trygge på at Hydro vil løse Brasil-saken på en god måte

NRK Brennpunkt viste torsdag kveld dokumentaren «Et lite stykke regnskog», etter å ha besøkt Hydros Alunorte-raffineri i Brasil. Industri Energi har full tillit til at ledelsen vil jobbe aktivt sammen med våre tillitsvalgte for å løse utfordringene, og bidra til bærekraftige lokalsamfunn.

1 2 3 4 33