Industri Energi

Sterkere sammen: 56000 medlemmer og 3000 tillitsvalgte

Nyheter

22. mai 2020

Hydro gir gave på 2,2 millioner til vertskommunene sine

Etter innspill fra LO i Hydro donerer Hydro over 2 millioner til vertskommunene sine.

12. mai 2020

Solberg og Sanner burde skjønt alvoret

For knappe to uker siden presenterte regjeringen Solberg det de mener skal være en tiltakspakke for å opprettholde aktiviteten i olje- og gassnæringen og leverandørindustrien. I dag presenterte de den samme pakken som vedlegg til Revidert Nasjonalbudsjett.

23. april 2020

– Nok en spiker i kista for NorthConnect

I praksis har det lenge vært klart at den omstridte NorthConnect-kabelen ikke gis konsesjon. Dette ble ytterligere bekreftet da Stortinget i dag diskuterte det kommersielle kabelprosjektet. Med stort flertall gjorde Stortinget vedtak som stenger døren for NorthConnect.

21. april 2020

Klar beskjed fra Jonas Gahr Støre og Espen Barth Eide: NorthConnect skal ikke bygges, ikke nå og ikke i fremtiden

Den omstridte NorthConnect-kabelen var tirsdag ettermiddag tema for et videomøte mellom samarbeidskomiteene for elektrokjemisk og aluminium med Jonas Gahr Støre og Espen Barth Eide fra Arbeiderpartiet. De tillitsvalgte som var med på møtet fikk tydelige løfter om at NorthConnect ikke skal bygges, og at det heller ikke er aktuelt å diskutere flere utenlandskabler før det er høstet erfaringer med de som allerede er under utbygging.

21. april 2020

Arbeid for alle er det som skal til for å komme oss ut av krisen

Forbundsleder Frode Alfheim understrekte på et møte med statsministeren i dag at det trengs tiltak for å skape aktivitet og sysselsetting, langs hele kysten og over hele landet.

16. april 2020

Landsstyret bestemte å utsette landsmøtet til 2021

Et enstemmig landsstyre vedtok torsdag å følge forbundsstyrets anbefaling om å utsette Industri Energis 4. ordinære landsmøte til neste år.

9. april 2020

Frykter koronakrisen vil påvirke de unges yrkesvalg

Fristen ut for å søke høyere utdanning år ut i neste uke. Industri Energi frykter at ungdom vil la seg påvirke av koronakrisen og at det vil spesielt ramme næringslivet.

3. april 2020

Har etablert dialog med næringsministeren om den krevende situasjonen industrien står i

Forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi hadde fredag ettermiddag telefonmøte med næringsminister Iselin Nybø om den krevende situasjonen som smelteverksindustrien står i ettersom markedet er i ferd med å forsvinne.

2. april 2020

-Myndighetene må raskt på banen for å redde eksportindustrien vår gjennom koronakrisen

Hydro sendte i kveld ut en børsmelding om at konsernet iverksetter kraftige tiltak som følge av koronakrisen. Forbundsleder i Industri Energi, Frode Alfheim, sier myndighetene nå må trå til for å redde eksportindustrien vår.

2. april 2020

Forbundsstyret i Industri Energi vil utsette landsmøtet til høsten 2021

Et enstemmig forbundsstyre i Industri Energi vedtok i dag at det vil utsette Industri Energis 4. ordinære landsmøte til høsten 2021. Forslaget må godkjennes av Landsstyret.

31. mars 2020

Svært gledelig at Stortinget setter endelig stopp for NorthConnect

Forbundsleder Frode Alfheim er svært glad for at alle partier på Stortinget, unntatt Frp, slutter opp om et forslag om å snarest endre energiloven, slik at Statsnetts monopol gjenopprettes.