Industri Energi

Sterkere sammen: 56000 medlemmer og 3000 tillitsvalgte

Nyheter

frode energiriket 2
8. august 2018

Strømkrisen: – Ren gambling å eksportere mer kraft nå

– Det at vi fortsetter å eksportere kraft, selv nå som fyllingsgraden nærmer seg historiske lavnivå, driver strømprisen unødvendig høyt opp og rokker ved folks tillit til norsk energipolitikk, sier Frode Alfheim i Industri Energi.

Norcem Brevik
15. mai 2018

Revidert nasjonalbudsjett: Bremsene fortsatt på. Regjeringen satser ikke nok på karbonfangst- og lagring

– Mener vi alvor med klimamålene, skal vi få det til – er karbonfangst- og lagring helt avgjørende. De er også et svært viktig tiltak for arbeidsplasser og verdiskapning, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi, etter at revidert nasjonalbudsjett ble lagt frem 15. mai.

23. april 2018

Vi må ha en kunnskapsbasert tilnærming til plastforsøpling

– Plast i naturen er en ressurs på avveie. Gjenbruk og resirkulering er to viktige knagger i arbeidet fremover, sa Barbro Auestad i Industri Energi til klima- og miljøminister Ola Elvestuen i et plast-møte sist fredag.

22. mars 2018

Bredt flertall på Stortinget stopper flere utenlandskabler i lang tid

Industri Energi har i årevis kjempet mot et politisk miljø som kollektivt har ivret for å bygge utenlandskabler som øker strømprisen her i Norge. – En enormt viktig seier, kommenterer forbundsleder Frode Alfheim.

21. mars 2018

Norsk Industri aksepterte ikke krav om kjønnstilpasset bekledning

Industri Energi stilte i forhandlingene med Norsk Industri tirsdag krav om kjønnstilpasset bekledning. – Stadig flere kvinner jobber i industrien, da trengs kjønnstilpasset bekledning både for økt velvære og sikkerhet, sier forbundssekretær Harald Hageland i Industri Energi.

20. mars 2018

Signerte møbeloverkomsten, tross misnøye

Møbelindustrien stilte til sløyfeforhandlinger med Industri Energi uten representanter fra ledelsen i bedriftene. – Det blir vanskelig å komme til enighet når forhandlingsmotparten fra Norsk Industri ikke kjenner de lokale forholdene, sier Vigdis M. Krohn Hansen fra Hilding Anders Norway.

20. mars 2018

Sløyfeforhandlingene med Norsk Industri er ferdig

Industri Energi og Norsk Industri ble tirsdag ettermiddag ferdig med de forbundsvise sløyfeforhandlingene. – Vi kan nå rette fokus på de sentrale forhandlingene LO/NHO og hovedkravene om forbedret AFP og økt kjøpekraft for våre medlemmer, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.

20. mars 2018

Industri Energi frykter for norsk kraftforedlende industris framtid etter ACER-ja

Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre, Arbeiderpartiet og Miljøpartiet De Grønne har inngått en avtale om å innføre EUs tredje energimarkedspakke og EUs energibyrå ACER. Dette på tross av massiv motstand.

16. mars 2018

Industri Energi og Sjømat Norge kom ikke til enighet i sløyfeforhandlingene

Rammen som var fastsatt på forhånd, blir dermed utbetalt som generelt tillegg til dem som omfattes av overenskomsten for fiskemel- og fiskefôr.

16. mars 2018

Sløyfeforhandlingene med Sjømat Norge er i gang

Fredag formiddag startet de forbundsvise sløyfeforhandlingene mellom Industri Energi og Sjømat Norge.

14. mars 2018

Ikke fornøyd med Arbeiderpartiets ja til Acer

-Vi er ikke fornøyd med at Arbeiderpartiets (Ap) vedtak om å si ja til EUs energiunion Acer, samtidig registrerer jeg at Ap har forsterket kravene til Acer for å sikre norsk energipolitikk og selvråderett, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.

1 2 3 4 31