Industri Energi

Sterkere sammen: 56000 medlemmer og 3000 tillitsvalgte

Nyheter

Energi og miljøkomiteen høring statsbudsjettet 2020 y
22. oktober 2019

Høring i energi- og miljøkomiteen på statsbudsjettet 2020: Slo et slag for karbonfangst- og lagring og CO2-kompensasjon

Industri Energi trakk frem to hovedpunkter under høring i Stortingets energi- og miljøkomité tirsdag 22. oktober: Behovet for å holde trykket oppe på karbonfangst- og lagring, og CO2-kompensasjonsordninger som forhindrer at industri flyttes til land med mindre streng klimapolitikk.

16. oktober 2019

Statsbudsjettet 2020: Høringsuttalelse til næringskomiteen

Industri Energi er skuffet over at regjeringen ikke setter av nok penger til å investere i klima- og teknologitiltak i industrien – samtidig som avgifter økes. Vi mener og det er helt feil å øke nettleien. Det er bra at det jobbes videre med fangst og lagring av CO2, men nå er det viktig at myndighetene bestemmer seg for å satse fullt ut.

Industri 19, industrikonferansen i Bodø
15. oktober 2019

Industri 2019 – industrikonferanse i Bodø 29.-30. oktober

"Industrielt toppmøte" i Bodø for alle som brenner for norsk kraftforedlende industri. Hit kommer blant andre Frode Alfheim, Cay Nordhaug og Geir Vollsæter fra våre egne rekker, i tillegg til topper fra den andre siden av bordet og en rekke fageksperter. Og ja – det er fortsatt mulig å melde seg på.

Møte-mellom-olje--og-energiministeren-og-Industri-Energi
8. oktober 2019

Økt nettleie: Industri Energi la fram sterke bekymringer for statsråden

Forbundsleder Frode Alfheim er svært bekymret for konsekvensene som den økte nettleien og flere punkter i statsbudsjettet får for norsk landindustri. Det tok han tirsdag opp med olje- og energiministeren.

20. september 2019

Høringssvar til LO: Nasjonal ramme for vindkraft

Høringssvar til Nasjonal rammeplan for vindkraft ble vedtatt i forbundsstyret den 19. september og sendt til LO, som gir innspill videre til Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

6. september 2019

Reaksjoner etter kronikken «Industrien trenger vindkraft»

FriFagbevegelse publiserte denne uken kronikken «Industrien trenger vindkraft». Den var skrevet av forbundslederne i EL og IT Forbundet, Fellesforbundet og Industri Energi. Forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi har fått mange tilbakemeldinger på kronikken og vil benytte anledningen til å si at teksten først og fremst representerer hans personlige meninger.

5. september 2019

Karbonfangst og -lagring (CCS) må bli ivaretatt i statsbudsjettet

– Allerede i 2020-budsjettet må det bli gitt et klart signal på at investeringen skal komme, og at det er økonomisk handlingsrom til dette, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.

Frode Alfheim
2. september 2019

– Jeg oppfordrer alle medlemmer til å stemme ved valget 9. september

– Det er viktig for demokratiet at folket stemmer ved valg. I kommune- og fylkestingsvalget 9. september har vi mange dyktige tillitsvalgte og medlemmer som stiller til valg i ulike partier, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.

29. august 2019

Jobber du i en bedrift som lager engangsplast? Invitasjon til innspillsmøte i Oslo 6. september

Regjeringen etablerte i vår en arbeidsgruppe som skal innhente kunnskap og gi anbefaling om tiltak for å redusere miljøkonsekvensene av engangsprodukter av plast. Industri Energi er representert i denne gruppen, og nå inviteres også andre interessenter til å komme med innspill til arbeidet.

1 2 3 4 35