Industri Energi

Sterkere sammen: 56000 medlemmer og 3000 tillitsvalgte

Nyheter

bilde1
8. april 2021

Norsk vaksineproduksjon vil sikre beredskap, eksportinntekter og nye arbeidsplasser

Industri Energi mener norsk vaksineproduksjon må på plass for å sikre beredskap, eksportinntekter og nye arbeidsplasser. -Slik vil vi være bedre rustet ved neste pandemi, sa Industri Energi-leder Frode Alfheim under en paneldebatt torsdag.

20210407_092357
7. april 2021

Positivt forslag om endringer i regelverket for yrkesskade

Forbundsleder Frode Alfheim deltok onsdag morgen i en høring på Stortinget om et endringsforslag i regelverket for yrkesskade. -Det er nødvendig at regjerningen ser på endringer i yrkesskadereglene i lys av den samfunnsutviklingen vi har hatt siste 30 år, sier Alfheim.

Bilde
6. april 2021

Vaksiner og beredskap: Vi kjører debatt!

Kan vaksiner bli et nytt norsk industrieventyr? Og hvordan kan vi bli bedre forberedt til neste gang vi rammes av pandemi? Disse spørsmålene forsøker Industri Energi å finne svaret på, når vi førstkommende torsdag kjører direktesendt debatt fra Industri Energi-huset i Oslo.

peggy-hessen-folsvik-lo-23 Foto. LO henry Mai
6. april 2021

Over 23 000 kan streike fra søndag

Det kan bli storstreik hvis ikke LO og NHO blir enige i meklingen om tariffoppgjøret. - Vi har alltid som mål å bli enige, men er også forberedt på streik, om det blir nødvendig, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

Iselin Nybø (foto Marte Garmann NFD)
30. mars 2021

Nybøs passive industripolitikk

Kronikk: Næringsminister Iselin Nybø (bildet) forvalter statens eierskap i Hydro på fellesskapets vegne. Det er en særdeles ansvarsfull oppgave og fordrer evne til industriell strategisk tenkning. Det er derfor skuffende å se at hun sitter passivt og lar salget av valseverkene skje, skriver forbundsleder Frode Alfheim, sammen med politikere og tillitsvalgte.

20210325_153711
25. mars 2021

Brudd i forhandlingene mellom LO og NHO

LO har torsdag ettermiddag brutt forhandlingene med NHO i mellomoppgjøret 2021 og varslet avtale- og plassoppsigelse for 179 002 arbeidstakere.

image001
24. mars 2021

Årets lønnsoppgjør mellom LO og NHO er i gang

Lønnsoppgjøret mellom LO og NHO startet med kravoverlevering onsdag formiddag. I år er det et såkalt mellomoppgjør hvor vi bare forhandler om kroner og øre.

Telefon
18. mars 2021

Nå styrkes medlemshjelpen

-Nå skal medlemmene i Industri Energi oppleve at det blir enda enklere, raskere og bedre å komme i kontakt med forbundet, sa forbundsleder Frode Alfheim under åpningen av den nye førstelinja i forbundet.

Iselin Nybø (foto Marte Garmann NFD)
15. mars 2021

Næringsministeren vil ikke stoppe Hydro-salget

Næringsminister Iselin Nybø var tydelig på at hun ikke vil gripe inn og stoppe det mye omtalte Hydro-salget av selskapets valseverk, da hun mandag ettermiddag møtte Industri Energi, Fellesforbundet, LO og tillitsvalgte i Hydro.

Development and manufacture process of a new vaccine. Final production of filled vials of Covid-19 vaccine. Bio science 3D illustration.
5. mars 2021

Kronikk: Momentet for norsk vaksineproduksjon er nå

Vi trenger nye næringer som gir økte eksportinntekter og nye jobber over hele landet. Norsk vaksineproduksjon vil bidra med nettopp dette, skriver Industri Energi, LO, NHO, LMI og Norsk Industri i en felles kronikk.

50329411338_4f7a079f5c_k
5. mars 2021

Krever at Hydro-salget av valseverkene stoppes

Hydro har den siste tiden vurdert om de helt eller delvis skal selge valseverkene sine, inkludert to norske verk. I dag morges ble det gjort kjent at selskapet har inngått en avtale om salg av valseverkene. De tillitsvalgte reagerer sterkt.

1 2 3 4 44