Industri Energi

Sterkere sammen: 56000 medlemmer og 3000 tillitsvalgte

Nyheter

18. juni 2020

Permitteringsperioden må utvides for å unngå masseoppsigelser i høst

Områdeleder Asle Reime i Industri Energi er klar på at permitteringsperioden snarest må utvides til 52 uker. –Hvis ikke risikerer vi masseoppsigelser utover høsten som følge av koronakrisen, sier han.

17. juni 2020

Fiskeripolitikken må skape aktivitet langs hele kysten, krever Industri Energi

-Fiskeripolitikk er mer enn ivaretakelse av fiskerne og fiskeredernes interesser. Fundamentet i fiskeripolitikken må være at det skal skapes aktivitet langs kysten, noe som også ettertrykkelig slås fast i deltakerloven, sa spesialrådgiver Arild Theimann i et møte med fiskeriminister Odd Emil Ingebrigtsen.

17. juni 2020

-Regjeringen må bruke norsk design i det nye regjeringskvartalet

- Norsk design holder internasjonal kvalitet og vinner priser utenlands. Nå bør regjeringen velge norsk når de skal bygge og pusse opp det nye regjeringskvartalet, krever Frode Alfheim, forbundsleder i Industri Energi.

12. juni 2020

Positivt dialogmøte med klima- og miljøministeren

Forbundsleder i Industri Energi, Frode Alfheim, tok opp en rekke viktige klima- og miljørelaterte saker forbundet jobber med i et dialogmøte med statsråd Sveinung Rotevatn (V) fredag ettermiddag.

9. juni 2020

Industri Energi og Norsk Industri i samarbeid om kampanje som skal løfte norsk design- og ferdigvareindustri

Industri Energi og Norsk Industri lanserte mandag sitt nye samarbeidsprosjekt "Velg Norsk Design". Prosjektet er et samarbeid for å øke bevisstheten og kjennskapen om norsk design- og ferdigvareindustri.

3. juni 2020

Hydrogenstrategien gir muligheter, men det forutsetter karbonfangst og -lagring

Industri Energi hilser velkommen en hydrogenstrategi for Norge, men den understreker noen klare utfordringer. - Strategien viser med all tydelighet at man må få opp farten på arbeidet med karbonfangst og -lagring (CCS) i Nordsjøen, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.

22. mai 2020

Hydro gir gave på 2,2 millioner til vertskommunene sine

Etter innspill fra LO i Hydro donerer Hydro over 2 millioner til vertskommunene sine.

12. mai 2020

Solberg og Sanner burde skjønt alvoret

For knappe to uker siden presenterte regjeringen Solberg det de mener skal være en tiltakspakke for å opprettholde aktiviteten i olje- og gassnæringen og leverandørindustrien. I dag presenterte de den samme pakken som vedlegg til Revidert Nasjonalbudsjett.

23. april 2020

– Nok en spiker i kista for NorthConnect

I praksis har det lenge vært klart at den omstridte NorthConnect-kabelen ikke gis konsesjon. Dette ble ytterligere bekreftet da Stortinget i dag diskuterte det kommersielle kabelprosjektet. Med stort flertall gjorde Stortinget vedtak som stenger døren for NorthConnect.

21. april 2020

Klar beskjed fra Jonas Gahr Støre og Espen Barth Eide: NorthConnect skal ikke bygges, ikke nå og ikke i fremtiden

Den omstridte NorthConnect-kabelen var tirsdag ettermiddag tema for et videomøte mellom samarbeidskomiteene for elektrokjemisk og aluminium med Jonas Gahr Støre og Espen Barth Eide fra Arbeiderpartiet. De tillitsvalgte som var med på møtet fikk tydelige løfter om at NorthConnect ikke skal bygges, og at det heller ikke er aktuelt å diskutere flere utenlandskabler før det er høstet erfaringer med de som allerede er under utbygging.

21. april 2020

Arbeid for alle er det som skal til for å komme oss ut av krisen

Forbundsleder Frode Alfheim understrekte på et møte med statsministeren i dag at det trengs tiltak for å skape aktivitet og sysselsetting, langs hele kysten og over hele landet.

1 2 3 4 5 41