Industri Energi

Sterkere sammen: 56000 medlemmer og 3000 tillitsvalgte

Nyheter

25. mars 2020

Ingen utbygging av NorthConnect, det gir økt trygghet rundt strømprisen framover

Olje- og energidepartementet har i dag bestemt at om at det ikke er tilstrekkelig grunnlag for å fatte vedtak i konsesjonssaken om kraftkabelen NorthConnect mellom Norge og Skottland. - Det betyr at det blir ikke noe av NorthConnect, rett og slett fordi et stort flertall på Stortinget er imot denne kabelen, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.

20. mars 2020

Industri Energi i kontaktmøte med Norsk Industri om koronasituasjonen

Industri Energi hadde fredag møte med arbeidsgiverne i Norsk Industri der ulike problemstillinger som landindustrien står overfor ble diskutert.

19. mars 2020

Spørsmål og svar om permittering og permitteringsvarsel

Mange av våre medlemmer opplever nå å bli permittert eller bli varslet om permitteringer. Her finner du en rekke spørsmål og svar som er knyttet til permittering og varslingstid.

19. mars 2020

Korona-situasjonen og medlemskapet i Industri Energi ved permittering

I forbindelse med situasjonen rundt koronaviruset og permitteringer dukker det opp mange spørsmål fra våre medlemmer om kontingent og medlemskapet.

18. mars 2020

Arbeidsrelaterte spørsmål og svar om koronasituasjonen

Her har vi samlet arbeidsrelaterte spørsmål og svar. Denne blir fortløpende oppdatert (siste oppdatering 26. mai 2020).

17. mars 2020

Opplever at bedrifter utfordrer varslingsfrist for permitteringer

Industri Energi opplever som følge av koronakrisen at flere bedrifter utfordrer Hovedavtalen om at permitteringer skal varsles 14 dager før.

16. mars 2020

Korona-krisepakke med klarere sosial profil

Stortinget besluttet mandag en krisepakke som har en klart bedre sosial profil enn det opprinnelige forslaget fra regjeringen. -LO har på vegne av norske arbeidstakere vært helt klare på at fellesskapet må stille opp, slik at ikke vanlige lønnsmottakere rammes for hardt, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.

16. mars 2020

LO-advokatene svarer på arbeidsrettslige spørsmål relatert til koronaviruset

LO-advokatene har på sin Facebook-side samlet svar på arbeidsrettslige spørsmål som er relatert til koronaviruset.

13. mars 2020

Lønnsoppgjøret utsettes til etter sommeren

Fellesforbundet og Norsk Industri besluttet i 13. mars å utsette årets lønnsoppgjør i frontfaget. Årsaken er de alvorlige konsekvensene spredningen av koronaviruset har på det norske samfunnet, melder LO.

13. mars 2020

Industri Energi stenger kontorene, men forbundet er fullt operativt

Industri Energi stenger fra fredag ettermiddag dørene for besøkende ved kontorene i Oslo og Stavanger, men forbundet er fullt operativt.

13. mars 2020

Arbeid ved vaskeriene er en samfunnskritisk funksjon

Industri Energi, Norsk Renseri- og Vaskeriforening og Norske Vaskeriers Kvalitetstilsyn sørger for å sikre drift ved vaskeriene for å sikre samfunnskritiske leveranser og bekrefter at vaskeriene må på listen over samfunnskristitiske .