Industri Energi

Sterkere sammen: 56000 medlemmer og 3000 tillitsvalgte

Nyheter

8. November 2018

Norcem kan bli første sementfabrikk med fullskala karbonfangstanlegg

Norcem kan bli den første sementfabrikken i verden som får et fullskala karbonfangstanlegg. -En gjennomføring av prosjektet vil sikre arbeidsplassene ved Norcem i Brevik for all framtid, sier hovedtillitsvalgt Tom Jacobsen i Industri Energi til Porsgrunn Dagblad.

31. October 2018

21 mister jobben ved Nor Tekstil i Lier

Forrige uke ble det kjent at 21 ansatte ved Nor Tekstil i Lier blir sagt opp. Forbundssekretær Charlotte Dyrkorn i Industri Energi sier forbundet bistår medlemmer som vil bestride oppsigelsen.

Frode Alfheim
30. October 2018

-Vi trenger et Team Norway i europapolitikken

Forbundsleder i Industri Energi, Frode Alfheim, understrekte i møte med næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) forrige uke at fagbevegelsen, industrien og myndighetene må stå sammen om viktige næringspolitiske saker i EU.

Høring i forbindelse med statsbudsjettet 2019
16. October 2018

Høring på statsbudsjettet: En flat CO2-avgift rammer industrien

Industri Energi stilte på høringer for å fremme innspill til statsbudsjettet for 2019 på vegne av medlemsmassen.

Klemetsrud CCS
8. October 2018

Statsbudsjettet: Bra med videre satsing på karbonfangst- og lagring. Nå er det avgjørende at tempoet holdes oppe

– Karbongfangst og lagring spiller en nøkkelrolle i arbeidet med å nå FNs-klimamål, og på samme tid sikre fremtidig industriutvikling og arbeidsplasser. Derfor er bra det bevilges penger, men vi understreker samtidig hvor kritisk det er med videre fremdrift og bevilgninger, sier nestleder Lill-Heidi Bakkerud i Industri Energi.

19. September 2018

Endelig beslutning er tatt, nå starter byggingen på Hydro Husnes

I dag kom nyheten om Hydro har tatt en endelig byggebeslutning på Hydro Husnes. Sasningen betyr doblet produksjon, 90 nye arbeidsplasser og en investering på 1,4 milliarder kroner.

frode energiriket 2
8. August 2018

Strømkrisen: – Ren gambling å eksportere mer kraft nå

– Det at vi fortsetter å eksportere kraft, selv nå som fyllingsgraden nærmer seg historiske lavnivå, driver strømprisen unødvendig høyt opp og rokker ved folks tillit til norsk energipolitikk, sier Frode Alfheim i Industri Energi.

Norcem Brevik
15. May 2018

Revidert nasjonalbudsjett: Bremsene fortsatt på. Regjeringen satser ikke nok på karbonfangst- og lagring

– Mener vi alvor med klimamålene, skal vi få det til – er karbonfangst- og lagring helt avgjørende. De er også et svært viktig tiltak for arbeidsplasser og verdiskapning, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi, etter at revidert nasjonalbudsjett ble lagt frem 15. mai.

23. April 2018

Vi må ha en kunnskapsbasert tilnærming til plastforsøpling

– Plast i naturen er en ressurs på avveie. Gjenbruk og resirkulering er to viktige knagger i arbeidet fremover, sa Barbro Auestad i Industri Energi til klima- og miljøminister Ola Elvestuen i et plast-møte sist fredag.

22. March 2018

Bredt flertall på Stortinget stopper flere utenlandskabler i lang tid

Industri Energi har i årevis kjempet mot et politisk miljø som kollektivt har ivret for å bygge utenlandskabler som øker strømprisen her i Norge. – En enormt viktig seier, kommenterer forbundsleder Frode Alfheim.

21. March 2018

Norsk Industri aksepterte ikke krav om kjønnstilpasset bekledning

Industri Energi stilte i forhandlingene med Norsk Industri tirsdag krav om kjønnstilpasset bekledning. – Stadig flere kvinner jobber i industrien, da trengs kjønnstilpasset bekledning både for økt velvære og sikkerhet, sier forbundssekretær Harald Hageland i Industri Energi.

1 2 3 4 5 33