Industri Energi

Sterkere sammen: 56000 medlemmer og 3000 tillitsvalgte

Nyheter

7. februar 2020

Tillitsvalgte fikk innblikk i hvordan forbundet jobber for medlemmene fra EU-hovedstaden

Industri Energi arrangerte denne uka Europaskolen for lære våre tillitsvalgte hvordan EU-systemet er bygd opp, gi de innblikk i viktige politiske prosesser og vise hvordan forbundets Europa-kontor jobber for medlemmene.

6. februar 2020

Forringede rammevilkår kan true fastlandsindustrien vår

Hydro la denne uka ut en melding om at det planlagte nye aluminiumsanlegget på Karmøy er utsatt på ubestemt tid. – Industri Energi har lenge advart om at økte kraftpriser og høyere nettleie kan true industrien vår, sier spesialrådgiver Geir Vollsæter i Industri Energi.

31. januar 2020

Grønt hydrogen vil erstatte forbrenning av 100.000 tonn kull

TiZir i Tyssedal i Odda som blant annet produserer eksklusivt råjern har store ambisjoner for fremtiden. Grønt hydrogen skal erstatte forbrenning av 100.000 tonn kull. -Jeg er stolt over å være ansatt i en bedrift som satser så sterkt på klimavennlige løsninger, sier tillitsvalgtleder Ørjan Andersson i Elektrokjemisk Arbeiderforening i Industri Energi.

29. januar 2020

Gledelig gjensyn med Fabrikkarbeideren

Industri Energi relanserte nyhetsbrevet Fabrikkarbeideren på forbundsstyremøtet tirsdag. – Dette er initiativ som vi i landindustrien har ivret for, sier hovedtillitsvalgte Per Øistein Kivijärvi, Cay Nordhaug og Ørjan Normann.

6. januar 2020

Ambisiøse klimamål skal trygge norske arbeidsplasser

Partene i norsk olje- og gassindustri har forpliktet seg til å redusere klimautslippene til nær null i 2050. Tiltakene skal være med på å sikre klima og verdiskaping, samt gi trygge arbeidsplasser og legge til rette for mer industriutvikling i Norge, påpeker forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.

19. desember 2019

Pensjonstelefonen stengt 2. januar

Pensjonstelefonen til Industri Energi holder stengt torsdag 2. januar og åpner igjen torsdag 9. januar.

10. desember 2019

Industri Energi forventer at OED avslår NorthConnects konsesjonssøknad

Norges vassdrags- og energidirektorat har vurdert at NorthConnect-kabelen er samfunnsøkonomisk lønnsom og oversender sin vurdering til Olje- og energidepartementet. Konsesjonssøknaden må få avslag, understreker nestleder Terje Valskår i Industri Energi.

9. desember 2019

Industri Energi inviterer politisk aktive medlemmer til samling

Industri Energi inviterer til politikersamling på forbundskontoret i Oslo den 11. mars 2020.

Foto-Runa-Andersen
4. desember 2019

Innaskjærsdykkerne fikk Industri Energis organisasjonspris

Industri Energis dykkertillitsvalgte og –verneombud var blant vinnerne av organisasjonsprisen 2019 på Styrke-konferansen. De tillitsvalgte Kristian A. Enoksen i KCA Deutag Modu-klubben og Harald A. Hereid i Odfjell Drilling ble også kåret til prisvinnere.

Styrke.konferanse
3. desember 2019

Det grønne skiftet i industrien foregår nå – ikke i fremtiden

-Det grønne skiftet foregår hver eneste dag, og ingen nikkelverk i verden har lavere karbonfotavtrykk og høyere renhetsgrad enn verket til Glencore i Kristiansand. Alt fra medisinsk utstyr til PC, telefoner og bestikk er avhengig av nikkel av beste kvalitet, sier administrerende direktør Nils Gunnar Gjelsten i Glencore nikkelverk.

1 2 3 4 5 38