Industri Energi

Sterkere sammen: 56000 medlemmer og 3000 tillitsvalgte

Nyheter

15. juli 2019

Tusen dager uten skader i kobberelektrolysen ved nikkelverket

-HMS-arbeid i fellesskap sammen med ledelsen har aldri vært bedre enn nå i Glencore Nikkelverk Det er fantastisk at vi har passert 1000 dager siden sist vi hadde en skade blant de ansatte i kobberelektrolysen. Dette skyldes godt lederskap og involvering av alle ansatte, sier tillitsvalgtleder Cay Nordhaug i Nikkelverkets Arbeiderforening Industri Energi i Kristiansand.

Bilde av Odd-Håvard Thraning
2. juli 2019

Odd-Håvard Thraning ledet samling for hovedverneombud under HMS-konferanse: – Utrolig viktig å komme sammen og dele erfaringer

På årskonferansen for HMS i støperi og smelteverk nylig var det for første gang egen samling for hovedverneombud. Seansen ble ledet av hovedverneombud i REC Solar Norge og Industri Energi-medlem Odd-Håvard Thraning.

26. juni 2019

100 ansatte permitteres til 2. januar ved REC Solar Fiskaa i Kristiansand

-Det er klart at det er en brutal beskjed å få for våre ansatte som permitteres frem til 1. januar. Vi må bare håpe markedet snur igjen innen den tid, sier leder av Fiskaa Verks Arbeiderforening Industri Energi, Jarl Andreas Valand.

25. juni 2019

Positivt karbonfangst-møte i Brussel

Maria Corradi og Ketil Karlsen fra Industri Energis Europa-kontor melder om positivt stemningsskifte rundt fangst, lagring og utnyttelse av CO2.

Norsun
12. juni 2019

– Svært dyktige ansatte har bidratt til store investeringer i NorSun

Solenergiselskapet NorSun investerer 515 millioner kroner i Årdal. – En gledens dag, sier tillitsvalgt i Industri Energi, Ole Monrad Jevnaker. Han og de andre ansatte får sin del av æren fra fabrikksjef Steinar Talle: – Jeg er svært stolt av våre dyktige ansatte har bidratt til at våre investorer er villig til å satse enda sterkere.

Frode Alfheim
12. juni 2019

Opprinnelsesgarantier: – Meningsløst å betale for å bevise at vi bruker ren kraft i Norge

– I Norge ha vi ren, fornybar kraft. Det ville være galskap om norske forbrukere, enten det er industrien eller privatpersoner, skulle tvinges til å betale et ekstra mye for strømmen sin for å bevise det, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.

4. juni 2019

Industri Energi skal gi gode råd til Ola Elvestuen for å redusere miljøproblemer med plast

-Vi er opptatt av at fakta skal komme på bordet, og vil bidra med kunnskap fra våre dyktige ansatte i plastbransjen for å redusere plast som et miljøproblem. Derfor er vi tilfredse med å bli med i klima-og miljøminister Ola Elvestuens arbeidsgruppe, sier spesialrådgiver Arild Theimann i Industri Energi.

Frode Alfheim hovedtillitsvalgt i Fora Form Runa Busch og medlem Paul Vatnebakk. Foto: Rikke Jeppson
3. juni 2019

Suksessbedriften Fora Form fyller 90: – Dette er den norske modellen i praksis

Siden de startet opp i 1929 har møbelbedriften Fora Form holdt produksjonen i Ørsta i Møre og Romsdal. Nylig var det 90-årsfeiring. – Jeg tror mye av det som gjør at man lykkes med industri i Norge er høy kompetanse og samhandling, sa Industri Energi-leder Frode Alfheim i sin gratulasjonstale.

29. mai 2019

Lønnsforhandlinger i havn for våre medlemmer i farmasøytisk industri

Forhandlingene mellom Industri Energi og Norsk Industri på Farmasøytisk overenskomst ble gjennomført onsdag 29. mai. Minstelønnssatsen øker fra 164,57 til 168 kroner i timen. Den nye nye minstelønnssatsen er inkludert det generelle tillegget på kr. 2,50 som var resultatet etter forhandlingene mellom LO og NHO tidligere i vår. Skiftsatsene ble også regulert.

29. mai 2019

Lønnsforhandlinger på møbel er gjennomført

Onsdag 29.05 ble det gjennomført forhandlinger mellom Industri Energi og Norsk Industri på møbeloverenskomsten. Minstelønnssatsen økes fra 164,50 til 168 kroner i timen. Den nye minstelønnssatsen er inkludert det generelle tillegget på kr. 2,50 som var resultatet etter forhandlingene mellom LO og NHO tidligere i vår.

27. mai 2019

Vigdis Krohn-Hansen gjenvalgt som leder av samarbeidskomiteen Kjemisk Teknisk Sør

Samarbeidskomiteen Kjemisk Teknisk Sør avholdt vårkonferansen sin i Sandnes 22.- 24. mai. Vigdis Krohn-Hansen (Hilding Anders) ble enstemmig gjenvalgt som leder av komiteen.

1 2 3 4 5 6 36