Industri Energi

Sterkere sammen: 56000 medlemmer og 3000 tillitsvalgte

Nyheter

21. mai 2019

Hydro kan starte opp normal produksjon ved Alunorte

Mandag løftet den føderale domstolen i Belém i Brasil produksjonsembargoen mot Alunorte-raffineriet, som har gått på halv produksjon i over ett år.

12. april 2019

Riktige signaler fra regjeringen om karbonfangst- og lagring (CCS). Nå må trykket holdes oppe

Torsdag 11. april slapp klima- og miljøvernminister Ola Elvestuen og olje- og energiminister Kjell Børge Freiberg nyheten om at regjeringen vil dekke opp til 345 millioner av kostnadene for å prøvebore en brønn for CO2-lagring i Nordsjøen.

1. april 2019

-Europa med Norge i en viktig rolle må sitte i førersetet for å redusere klimagasser

-Europeisk kraftforedlende industri, inkludert i høyeste grad norsk kraftforedlende industri, må fortsatt sitte i førersetet for å redusere klimagasser. I en global sammenheng, har europeisk industri det laveste fotavtrykket av karbonutslipp, sier spesialrådgiver i Industri Energi, Geir Vollseter.

1. april 2019

Elektrokjemisk samarbeidskomite står opp for oljenæringa

Elektrokjemisk samarbeidskomite samler tillitsvalgte fra en rekke norske landindustribedrifter. På sitt møte i Kristiansand nylig vedtok de en uttalelse til støtte for sine kolleger i oljenæringa.

25. februar 2019

Sealed Air legger ned bobleplast-produksjonen i Hedmark

I underkant av 30 personer mister jobben som følge av at Sealed Air legger ned produksjonen på Rudshøgda i Hedmark.

14. januar 2019

Møte med Konkurransetilsynet om salg av vaskeriet Rent Nordvest: – Viktig å sørge for at alt går riktig for seg

Nor Tekstil vil kjøpe vaskeriet Rent Nordvest på Stranda. De vil å overta kundene og legge ned vaskeriet. En annen vaskerikjede, Breeze, er også interessert i å overta og ønsker å fortsette driften med de rundt 30 ansatte.

016
18. desember 2018

Milliardinvestering i Glencore Nikkelverk: – Kunne ikke fått en bedre julegave

Jubelen sto i høyt i taket hos de ansatte da Glencore Nikkelverk i Kristiansand nylig vedtok å investere 1,2 milliarder kroner i nytt kobberanlegg. Anlegget skal stå ferdig i 2022.
– Vi kunne ikke ha fått en bedre julegave, sier tillitsvalgt Cay Nordhaug i Nikkelverkets Arbeiderforening Industri Energi.

14. desember 2018

Frode Alfheim i møte med olje- og energiministeren

Forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi var fredag formiddag i møte med olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg (Frp).

Bilde av Sten Roar Martinsen, hovedtillitsvalgt for Industri Energi (Alnor Kjemiske Fagforening) på Hydro Karmøy; forbundsleder Frode Alfheim, Industri Energi og Ørjan Normann, hovedtillitsvalgt for Industri Energi (Husnes Kjemiske Fagforening) på Hydro Husnes.
13. desember 2018

Trygge på at Hydro vil løse Brasil-saken på en god måte

NRK Brennpunkt viste torsdag kveld dokumentaren «Et lite stykke regnskog», etter å ha besøkt Hydros Alunorte-raffineri i Brasil. Industri Energi har full tillit til at ledelsen vil jobbe aktivt sammen med våre tillitsvalgte for å løse utfordringene, og bidra til bærekraftige lokalsamfunn.

8. november 2018

Norcem kan bli første sementfabrikk med fullskala karbonfangstanlegg

Norcem kan bli den første sementfabrikken i verden som får et fullskala karbonfangstanlegg. -En gjennomføring av prosjektet vil sikre arbeidsplassene ved Norcem i Brevik for all framtid, sier hovedtillitsvalgt Tom Jacobsen i Industri Energi til Porsgrunn Dagblad.

31. oktober 2018

21 mister jobben ved Nor Tekstil i Lier

Forrige uke ble det kjent at 21 ansatte ved Nor Tekstil i Lier blir sagt opp. Forbundssekretær Charlotte Dyrkorn i Industri Energi sier forbundet bistår medlemmer som vil bestride oppsigelsen.

1 3 4 5 6 7 36