LO-delegasjon ble orientert om de nye redningshelikoptrene

fredag 22. desember 2017

Forbundsleder i Industri Energi, Frode Alfheim, deltok rett før jul i en delegasjon sammen med LO-leder Hans-Christian Gabrielsen for å se på produksjonen av Norges nye redningshelikopter AW101 i Yeovil i Storbritannia.

YK6R3731
Forbundsleder Frode Alfheim (midten) deltok denne uka i en LO-delegasjon som så nærmere på produksjonen av AW101-redningshelikoptre.

Frode Alfheim var denne uka med i en LO-delegasjon, sammen med LO-lederen, Fellesforbundet, FLT og Flygerforbundet hos Leonardo Helicopters i Yeovil i Storbritannia.

– Bakgrunnen for besøket var at de nye AW101-helikoptrene snart skal overta Sea Kings rolle som hele Norges redningshelikoptre, da er det naturlig at LO og lederne i relevante forbund blir gjort kjent med helikopterprodusenten og maskinen, sier Alfheim.

Imponert av ytelsene

Industri Energi-lederen er imponert over størrelsen og ytelsene på AW101-maskinen.

-Det nye redningshelikopteret vil ha betydelig lenger rekkevidde og kunne redde mange flere nødstedte enn dagens Sea King-redningshelikoptre. I tillegg er det utstyrt med topp moderne teknologi. Det blir svært viktig for sikkerheten på havet, særlig ettersom petroleumsaktiviteten strekker seg stadig lenger mot nord, sier Alfheim.

Han påpeker at Norge setter en ny standard for utrustningen av redningshelikoptrene, som også andre land nå ønsker på sine helikoptre, blant annet Danmark og Canada.

Velten ble ikke kommentert

Det første AW101-redningshelikopteret som er levert veltet som kjent under en testkjøring på Sola tidligere denne måneden. Den hendelsen er fortsatt under granskning og ble ikke kommentert under besøket.

LO-delegasjonen møtte også fagforeningsrepresentanter fra Unite ved helikopterfabrikken i Yeovil. – Jeg fikk inntrykk av at samarbeidet med ledelsen var godt og ble fortalt at organisasjonsgraden ved fabrikken var bortimot 100 prosent. Det er imponerende, særlig i Storbritannia, sier Alfheim.

Nyheter
  • Fornuftig å bruke mer tid på planen om oljeterminal på Veidnes

    – Vi står på kravet om at det må bygges en oljeterminal på Veidnes i Finnmark. Samtidig er det fornuftig at operatørselskapene bruker noe mer tid på å modne fram prosjektene det jobbes med i Barentshavet. Og at de leter etter tilleggsressurser som kan knyttes til oljeterminalen, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.

  • Frode Alfheim i møte med olje- og energiministeren

    Forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi var fredag formiddag i møte med olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg (Frp).