Nok er nok!

onsdag 21. november 2018

Krev at myndighetene i Kasakhstan stopper angrepene på fagforeningsledere!

Kasakhstan er regnet som et av verdens verste land når det gjelder brudd på arbeids-takerrettigheter. Undertrykking og voldelige, fysiske angrep på ledere og aktivister i de uavhengige fagforeningene fortsetter.

25. september ble det satt i gang en rettssak basert på falske anklager mot Erlan Baltabai, lederen for energiarbeidernes fagforening som er tilsluttet den bannlyste uavhengige hovedorganisasjonen Confederation of Independent Trade Unions of the Republic of Kazakhstan (KNPRK) som ble tildelt årets Arthur Svensson-pris.  Anklagene mot Baltabai følger etter rettssaker mot andre fagforeningsfolk som Larissa Kharkova.

10. november ble Dmitriy Senyavskiy, en lokal tillitsvalgt i energiarbeidernes fagforening, angrepet og brutalt banket opp av ukjente personer og måtte legges inn på sykehus rett før han skulle møte en internasjonal fagforeningsdelegasjon.

Nok er nok.

Vi ber deg bli med på protestene overfor kasakhstanske myndigheter. Vi krever at de slutter med forfølgelse og vold mot uavhengige fagforeningsledere, og at de sørger for at fagforeninger kan virke i frihet og sikkerhet.

Delta i e-postaksjonen som er satt i gang i samarbeid med internasjonal fagbevegelse. — Og send oppfordringen videre til andre du kjenner.

Takk!
Hilsen
Espen Løken
LabourStart

Nyheter
  • Ny IA-avtale: Fortsatt full lønn under sykdom

    – LO er fornøyd med at arbeidslivets parter har kommet til enighet om en ny IA-avtale for de neste fire årene. Dermed sikrer vi full lønn under sykdom, samtidig som vi videreutvikler virkemidlene for å få sykefraværet nedover, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.

  • Milliardinvestering i Glencore Nikkelverk: – Kunne ikke fått en bedre julegave

    Jubelen sto i høyt i taket hos de ansatte da Glencore Nikkelverk i Kristiansand nylig vedtok å investere 1,2 milliarder kroner i nytt kobberanlegg. Anlegget skal stå ferdig i 2022. – Vi kunne ikke ha fått en bedre julegave, sier tillitsvalgt Cay Nordhaug i Nikkelverkets Arbeiderforening Industri Energi.