Norcem kan bli første sementfabrikk med fullskala karbonfangstanlegg

torsdag 8. november 2018

Norcem kan bli den første sementfabrikken i verden som får et fullskala karbonfangstanlegg. – En gjennomføring av prosjektet vil sikre arbeidsplassene ved Norcem i Brevik for all framtid, sier hovedtillitsvalgt Tom Jacobsen i Industri Energi til Porsgrunn Dagblad.

Norcem og HeidelbergCement inviterte denne uka til informasjonsmøtet for å fortelle om forprosjektet om karbonfangst ved Norcem. Hvis Stortinget fatter de nødvendige vedtak, kan et fullskala karbonfangstanlegg settes i drift ved Norcem i Brevik i 2023-2024.

– Vi ansatte har store forventninger til forprosjektet og har et sterkt ønske om at staten tar ansvar og følger opp med de nødvendige bevilgninger Vi trenger all den drahjelpen vi kan få, sier Jacobsen til pd.no.

Prosjektet er anslått å koste 3 milliarder kroner, der staten må ta det største økonomiske ansvaret.

Nyheter
  • Industri Energi-medlem vant retten til å stå i stilling

    Gulating lagmannsrett slår i en fersk dom fast at et Industri Energi-medlem har rett til å fortsette i stillingen sin etter at Bristow overtok kontrakten for all helikoptertransport for Equinor ut fra Flesland. -Dette sikrer ansatte en stabil og langsiktig arbeidsplass, sier Hans Petter Jensen, klubbleder i CHC Helikopter Service.

  • Samarbeid og trygghet er forutsetninger for den norske modellen

    Nestleder i Industri Energi, Lill Heidi Bakkerud, understrekte på LOs olje- og gasskonferanse onsdag at hvis folk føler trygghet og partssamarbeidet fungerer skikkelig så klarer man å finne gode løsninger i olje- og gassbransjen.