Norsk olje og gass forlot forhandlingsbordet

onsdag 6. juli 2016

-Vi var villig til å forhandle videre på oljeserviceavtalen, men Norsk olje og gass valgte å avslutte og forlot forhandlingsbordet, sier forhandlingsleder Ommund Stokka i Industri Energi.

DSC_5550
Ommund Stokka leder forhandlingene på oljeserviceavtalen.

Norsk olje og gass valgte å forlate forhandlingene med Industri Energi i Stavanger rundt midnatt til onsdag.

-Vi prøvde i det lengste på å være konstruktive og var villig til å fortsette forhandlingene utover natten, men Norsk olje og gass valgte å forlate forhandlingene, sier forhandlingsleder Ommund Stokka i Industri Energi.

 

Usedvanlig harde forhandlinger

Norsk olje og gass har ifølge Stokka vært usedvanlig harde i forhandlingene på oljeserviceavtalen.

-De oljeserviceansatte har allerede betalt en høy pris for krisen i oljeindustrien, gjennom tusenvis av oppsigelser og permitteringer. Når arbeidsgiverne nå går til angrep på våre arbeidstidsbestemmelser, så er det noe vi ikke kan akseptere, sier han.

Stokka opplever det som en ren krigserklæring fra Norsk olje og gass.

-Vi forholder oss til frontfagets rammer med moderate krav, men vi blir møtt med en rekke horrible motkrav. Vi oppfatter dette som en ren krigserklæring fra arbeidsgiverne, sier han.

Forbereder ny strategi

DSC_5708
Forhandlingsutvalget samles igjen onsdag morgen for å legge videre strategi.

Industri Energi sitt forhandlingsutvalg skal samles onsdag morgen for å forberede sin videre strategi på oljeserviceavtalen.

-Vi er villige til å sloss for arbeidstidsordningene til medlemmene våre, sier Stokka.

Industri Energi har cirka 6500 medlemmer innen oljeserviceområdet. Overenskomsten omfatter drøyt 30 leverandørbedrifter som er medlem i Norsk olje og gass. I tillegg er den gjort gjeldende for ytterligere 30 bedrifter med ansatte både offshore, på land og innenfor dykking.

For ytterligere kommentar:

Ommund Stokka, 905 05 262

Nyheter