Industri Energi

Sterkere sammen: 56000 medlemmer og 3000 tillitsvalgte

Nyheter

Wayne Pena
4. mars 2021

Sikret to offshorearbeidere nær en million kroner i lønnskompensasjon

Industri Energi har sikret at to ROV-piloter i Saipem Ltd får kompensert over 966.000 kroner etter brudd på arbeidstidsbestemmelsene. –Dette viser hvor viktig fagbevegelsen er, sier OSA-inspektør Wayne Pena i Industri Energi.

Forhandlinger NHO luftfart trafikkavtalen
3. mars 2021

Hovedoppgjøret 2020: Enighet i forhandlingene med NHO luftfart

Industri Energi kom onsdag kveld til enighet med NHO Luftfart om trafikkavtalen. – Vi har nådd en viktig milepæl som sikrer avtalen mot lønnsdumping, sier forhandlingsleder Ommund Stokka i Industri Energi.

Forhandlinger NHO luftfart trafikkavtalen
3. mars 2021

Hovedoppgjøret 2020: Forhandlingene med NHO Luftfart gjenopptas

Forhandlingene mellom Industri Energi og NHO Luftfart om trafikkavtalen gjenopptas onsdag, etter en pause siden desember. – Vi fortsetter den gode dialogen og forventer et godt resultat for medlemmene våre, sier forhandlingsleder Ommund Stokka i Industri Energi.

arbeidsretten bilde-w1600
1. mars 2021

Arbeidsrettssak om flyteriggavtalens virkeområde starter tirsdag

Arbeidsrettssaken om hvilken tariffavtale som skulle gjelde for de ansatte som jobbet på «Hanne Knutsen» i perioden før den ble koblet opp på Martin Linge-feltet starter tirsdag.

0087497 - West Hercules in the Barents Sea - Photo Ole Jørgen Bratland - Statoil
26. februar 2021

Krisehåndteringen viser styrken i partssamarbeidet

Når partene i arbeidslivet samarbeider, oppnås det gode resultater for industrien, skriver Hans Christian Gabrielsen (LO), Ole Erik Almlid (NHO), Anniken Hauglie (Norsk olje og gass), Frode Alfheim (Industri Energi), Stein Lier-Hansen (Norsk Industri), Jørn Eggum (Fellesforbundet) og Harald Solberg (Norges Rederiforbund) i en felles kronikk.

Kontrollsentralen Sola
24. februar 2021

Positivt at sikkerhet nå skal vektlegges i vurderingen om kontrollsentralen på Sola

Regjeringen opplyser onsdag at den mulige flyttingen av kontrollsentralen fra Sola utsettes og at sikkerhet skal gå foran alt. – Dette er positive signaler. Vi vil fortsatt følge saken og har klare forventninger om at kontrollsentralen blir værende på Sola, sier forbundsleder Frode Alfheim.

CHC SAR
19. februar 2021

LO helikopterutvalg fornøyd med at Turøy-ulykkeshelikopter ikke skal brukes i nord

LO helikopterutvalg får bekreftet at helikoptertypen som styrtet ved Turøy (Airbus H225) ikke skal brukes som redningshelikopter i Tromsø og på Svalbard. – Vi er fornøyd med at Justisdepartementet har valgt bort dette alternativet, sier leder Henrik Solvorn Fjeldsbø i LO helikopterutvalg.

maersk interceptor forside
19. februar 2021

Skal kjempe med nebb og klør for norske arbeidsplasser i Maersk

Riggselskapet Maersk Drilling vil flytte jobber fra Stavanger til Polen. –Det er uforståelig og uakseptabelt. Vi skal kjempe med nebb og klør for å beholde jobbene i Norge, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi og klubbleder Frode Larsen.

Kontrollsentralen Sola
16. februar 2021

Uholdbart av statsråd Hareide å vise til kostnadsbesparelser i Avinor

-Kostnadsbesparelser som følge av koronapandemien må ikke brukes som unnskyldning for å svekke helikoptersikkerhet og beredskap på kontinentalsokkelen, sier Henrik Fjeldsbø, leder i LO helikopterutvalg og forbundssekretær i Industri Energi.

IA-avtalen Hoved
15. februar 2021

IA-avtalen skal bidra til å øke sysselsettingen

Partene i avtalen om inkluderende arbeidsliv (IA-avtalen) er enige om å skape et arbeidsliv med plass til alle, gjennom å forebygge sykefravær og frafall, og på denne måten bidra til å øke sysselsettingen.

West Bollsta
6. februar 2021

«We’re doing everything we can to improve the corona situation for our members»

The Corona situation, infection control and the many restrictions combined, makes for a very demanding situation for our members. Deputy leader in Industri Energi, Lill-Heidi Bakkerud, says: "We want you to know that we are doing everything in our power to improve the situation for you".

1 2 3 81