Industri Energi

Sterkere sammen: 56000 medlemmer og 3000 tillitsvalgte

Nyheter

web OBF start DSC_7391
7. september 2020

Hovedoppgjøret 2020: Forhandlingene på sokkelavtalene er i gang

Forhandlingene mellom Industri Energi og Norsk olje og gass for operatør-, boring- og forpleiningsansatte startet mandag ettermiddag. Det er satt av to dager til forhandlingene.

TIOSweb DSC_7386
1. september 2020

Arbeidsrettssaken om hvilken tariffavtale som skal gjelde i TIOS starter i morgen

Den prinsipielt svært viktige saken om hvilken tariffavtale som skal gjelde for de ansatte i offshoreselskapet TIOS starter i Arbeidsretten i Oslo onsdag.

nr tariffkonf2
26. august 2020

Hovedoppgjøret 2020: Startskuddet har gått for årets tariffoppgjør

Industri Energi arrangerte onsdag den første tariffkonferansen for oljebransjen i forbindelse med årets hovedoppgjør, mens vask/rens hadde tariffkonferanse forrige uke. –Vi er nå klar for forhandlingene. Utgangspunktet vårt er frontfagsoppgjøret, sier forbundsleder Frode Alfheim.

CHC Norway - EC225 on ground
25. august 2020

Advarer mot å ta i bruk helikoptertypen fra Turøy-ulykken som redningshelikopter i nord

LOs helikopterutvalg advarer mot å bruke helikoptertypen som styrtet ved Turøy (Airbus H225) som redningshelikopter i Tromsø og på Svalbard. -Med den historikken maskinen har og når fabrikanten ikke har gjennomført Havarikommisjonens anbefalinger kan vi ikke akseptere det, sier helikopterutvalgets leder Henrik Solvorn Fjeldsbø.

Asle Reime
20. august 2020

Hovedoppgjøret 2020: – Vi støtter opp om frontfagsmodellen

Fellesforbundet sitter torsdag ettermiddag i mekling med Norsk Industri om frontfaget. Blir det ikke enighet kan det bli storstreik fra fredag morgen. – Uansett utfall støtter vi opp om frontfagsmodellen, sier Asle Reime som har det politiske ansvaret for årets hovedoppgjør i Industri Energi.

Stena Don
11. august 2020

Høyesterett avviser anken fra Stena Drilling: Oppsagte riggarbeidere får millionerstatning

Fire Industri Energi-medlemmer har ventet lenge på pengene sine. Nå kan de endelig slippe jubelen løs.

Anders Opedal
10. august 2020

Anders Opedal blir ny konsernsjef i Equinor

Styret i Equinor har besluttet at saudabuen Anders Opedal skal ta over som konsernsjef i selskapet. Det skjer etter at nåværende sjef, Eldar Sætre, ønsker å gå av med pensjon. – Vi takker Sætre for godt samarbeid og har positive forventninger til Opedal, sier forbundsleder i Industri Energi, Frode Alfheim og hovedtillitsvalgt i selskapet, Per Martin Labråthen.

20. juli 2020

-Hvis Europa skal nå klimamålene trengs all hydrogen vi kan produsere

- Hvis hydrogen skal være en av de sentrale klimaløsningene i Europa, så er det utslippene som må stå i høysetet, ikke opprinnelsen, sier Geir Seljeseth som leder Industri Energis Europa-kontor i Brussel.

8. juli 2020

Vi krever at oljeterminalen på Veidnes blir bygget

Industri Energi har fått advokatfirmaet Selmer til å vurdere hvorvidt stortingsvedtaket om ilandføring på Veidnes i Finnmark vil være i strid med EØS-avtalen. Det er det ikke.

7. juli 2020

LOs helikopterutvalg krever at all helikopterflyging med 19 passasjerer må opphøre

LOs helikopterutvalg har vært i kontakt med både Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet rundt antall passasjerer i offshorehelikoptrene i dagens koronasituasjon. –Helsemyndighetene er klar i sin anbefaling om at det utfra smittevernhensyn bør være et ledig sete mellom passasjerene, sier Henrik Solvorn Fjeldsbø som leder helikopterutvalget.

1 2 3 4 75