Industri Energi

Sterkere sammen: 56000 medlemmer og 3000 tillitsvalgte

Nyheter

12. november 2019

Skulder ved skulder med ungdommen mot yrkesfag-kutt

Hundrevis av ungdommer møtte opp i Molde mandag 11. november for å demonstrere mot Fylkesmannen i Møre og Romsdal sitt forslag om store kutt i fagtilbud på videregående skoler. Det samme gjorde en god gjeng med Industri Energi sine folk i fylket.

Bilde av Gro Losvik
12. november 2019

Ny sjømannspensjon kan gi flere rett til pensjon

Stortinget har i disse dager oppe til behandling en ny pensjonsordning for arbeidstakere til sjøs. – Ordningen gjør at flere sjøfolk kan få rett til pensjon, sier forhandler Gro Losvik i Industri Energi.

maersk interceptor forside
8. november 2019

Maersk-klubben sørger for at ingen mister jobben når rigg går i opplag

Det lønner seg å være organisert: Takket være godt fagforeningsarbeid fra Mærsk Ansattes Forening (MAF) er det ingen som mister jobbene sine når riggen Maersk Interceptor går i opplag i slutten av desember.

Transocean tillitsvalgtsamling
8. november 2019

Første tillitsvalgkonferanse for den nye oljearbeiderforeningen i Transocean

Oljearbeiderforeningen i Transocean arrangerte denne uka sin første tillitsvalgtkonferanse siden riggselskapene Transocean, Songa og Ocean Rig ble slått sammen til ett selskap.

4. november 2019

Sterkere sammen: Støtt opprop for fengslet olje-fagforeningsleder!

Erlan Baltabay er fagforeningsleder for oljearbeidere i Kasakhstan. Han nå fengslet, for andre gang på kort tid. Baltabays forbrytelse er å ha kjempet for arbeidstakernes rettigheter. Myndighetene håper at vi har glemt ham. La oss vise at de tar feil – bli med på e-postkampanje for å løslate Baltabay.

Frode A Industri 19
30. oktober 2019

– Skal vi omstille landet og fortsatt ha et velferdssamfunn, så trenger vi industri i Norge!

I en debatt på konferansen Industri 2019 påpeker forbundsleder Frode Alfheim at all industri er omdiskutert og at industrien derfor må produsere stadig renere. – Samtidig, hvis vi skal lykkes med å omstille landet og fortsatt ha et fungerende velferdssamfunn, så må vi ha industri i Norge, sier han.

Hans-Christian Gabrielsen Industri19
29. oktober 2019

LO-lederen ønsker mer entusiasme for klimaløsninger blant industriarbeiderne

-LO er opptatt av at norsk industri skal være i front og bidra til gode løsninger for å redde verden fra en global klimakrise. Da trenger vi enda mer entusiasme blant de som jobber i industrien, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen på konferansen Industri 2019 i Bodø.

Omvisning på Kimek i Kirkenes
28. oktober 2019

Viktig å samarbeide med russisk fagbevegelse om olje i nord

Forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi møtte sitt russiske motstykke Aleksander Korchagin i Kirkenes under markeringen av frigjøringen av Finnmark.

2016_07_05_ekofisk-luftfoto
24. oktober 2019

Markerer 50 år siden Ekofisk ble funnet

-Funnet av Ekofisk 25. oktober 1969 forandret Norge, sier forbundsleder Frode Alfheim. I dag deltar han og leder i Ekofisk-komiteen Eirik Birkeland på en markering ute på Ekofisk.

23. oktober 2019

Fremtidens energipolitikk må bevare og utvikle nye industriarbeidsplasser

– Vi er samstemte om at fremtidens energipolitikk må føre til at industriarbeidsplasser sikres, hvis det grønne skiftet skal gjennomføres på en en måte som kommer hele samfunnet til gode. Det er en forutsetning. Dette poengterte LO-leder Hans-Christian Gabrielsen, forbundsleder Frode Alfheim i Industri Industri, og Espen Barth Eide (Ap), første nestleder i energi-og miljøkomiteen på Stortinget.

1 2 3 4 67