Oljeserviceforhandlingene utsettes

tirsdag 7. juni 2016

Etter to dager med krevende forhandlinger utsettes forhandlingene om oljeserviceavtalen (OSA). – For å unngå lønnsnemd for oljeserviceansatte vil vi vente og se hva andre deler av oljebransjen oppnår, sier forhandlingsleder i Industri Energi, Ommund Stokka.

DSC_5557
Forhandlingsutvalget vil utsette OSA-forhandlingene til etter meklingen på sokkelavtalen. Foto: Atle Espen Helgesen

-Vi ser at vi ikke kommer videre i forhandlingene og mener det er mer hensiktsmessig å utsette forhandlingene til resultatet på avtalen for operatør, boring og forpleining er klart, sier Stokka.

Oljeservice har lang tradisjon i å følge de øvrige oppgjørene i oljeindustrien.

Horrible motkrav

Under forhandlingene med Norsk olje og gass har Industri Energi fått klargjort kravene.

-Arbeidsgiverne tilbyr null og møter oss med en rekke horrible motkrav. De oljeserviceansatte er allerede i dag de mest fleksible oljearbeiderne i industrien. Det virker som om Reiten-syken har truffet store deler av industrien. Vi godtar ikke denne utviklingen.

I de krevende tidene vi er inne i mener vi det er best å utsette forhandlingene og se hva de andre delene av oljebransjen oppnår gjennom mekling, eventuelt streik. Slik unngår vi  å havne i konflikt nå, sier Stokka.

Vil unngå lønnsnemd

Ansatte i oljeselskap og på flyterigg forbereder streik.

– Vi har ikke råd til å kjøre oljeserviceoppgjøret inn i en retning som kan ende med tvungen lønnsnemd.  Vi har tro på å oppnå mer med å avvente, sier Stokka og understreker at alle muligheter fortsatt er åpne.

-Vi lukker ingen dører. Oljeserviceansatte skal være like mye verdt som andre oljearbeidere, sier Stokka og forklarer at Industri Energi har alltid jobbet for å minske lønnsavstanden mellom operatørselskapene og oljeservice.

– Oljeserviceindustrien har vært en del av oljebransjen siden starten og vil være det til slutt. Vi tenker derfor langsiktig, sier Stokka.

 

Nyheter
  • Forhandlinger 2018: Våre medlemmer på flyteriggområdet skal ha økt kjøpekraft i år

    Industri Energi arrangerer onsdag tariffkonferanse i forbindelse med kommende forhandlinger på overenskomsten for flyttbare innretninger og plattformboring. - Vi forventer at våre medlemmer på denne overenskomsten får økt kjøpekraft i år, sier Asle Reime som leder forhandlingsavdelingen i Industri Energi.

  • Virker ikke lenken du har fått i SMS om uravstemning?

    Vi har fått tilbakemelding fra noen om at lenken som er oppgitt i SMS vi har sendt ut forbindelse med uravstemning på LO-NHO-området, ikke virker. Dette er bare å beklage, men heldigvis er løsningen enkel: Gå til Min side, eller stem ved å svare på SMSen.