Industri Energi

Sterkere sammen: 56000 medlemmer og 3000 tillitsvalgte

Nyheter

Statfjord C
15. juni 2021

Oljepakken har sikret aktivitet og arbeidsplasser

-Oljepakken, som vi var en sterk pådriver for, har fungert etter hensikten. Den har sikret aktivitet og arbeidsplasser på norsk sokkel. Og den bidrar til at vi har flere bein å stå på i framtiden, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.

DSC_0873
11. juni 2021

Energimeldingen: Godt utgangspunkt, men vi er bekymra for tempoet, sier forbundsleder i Industri Energi, Frode Alfheim

Fredag formiddag presenterte statsminister Erna Solberg og olje- og energiminister Tina Bru den lenge ventede stortingsmeldingen om verdiskaping fra norske energiressurser. Meldingen som har fått navnet «Energi til arbeid» er ment å vise hvordan Norge kan bruke energiressursene til å skape vekst og nye arbeidsplasser.

Trappebilde3
26. mai 2021

Lanserte plattform for en framtidsretta energi- og industripolitikk

Onsdag morgen lanserte Industri Energi og en rekke samarbeidende organisasjoner en plattform for en framtidsretta energi- og industripolitikk. Hensikten er å bidra med løsninger som forener økt industrisatsing med klimamålene.

Lill Heidi Bakkerud.
13. mai 2021

Fornøyd med at regjeringen reverserer karanteneskjerpingen

Regjeringen snur og endrer karantenereglene slik at reisende fra Storbritannia nå skal likebehandles med våre andre naboland. – Jeg er fornøyd med at regjeringen reagerte så raskt på vår henvendelse, sier Lill-Heidi Bakkerud, nestleder i Industri Energi.

peggy-hessen-folsvik-lo-23 Foto. LO henry Mai
6. mai 2021

Peggy Hessen Følsvik (60) valgt til ny LO-leder

Torsdag bekreftet LOs representantskap den enstemmige innstillingen fra LO-sekretariatet og valgte Peggy Hessen Følsvik til ny leder av LO ut kongressperioden, etter avdøde Hans Christian Gabrielsen. Valget ble gjennomført etter at representantskapet først hadde hedret Gabrielsen med minnetale fra Følsvik og musikk fra artisten Ingrid Olava.

DSC_0032
5. mai 2021

Samarbeider om ny industrisatsing og klimaomstilling

Industri Energi og en rekke andre organisasjoner jobber i disse dager med å ferdigstille en felles energi- og industripolitisk plattform. Målet er å få til økt industrisatsing og klimaomstilling. Vi har prata med forbundsleder Frode Alfheim og leder av samfunnspolitisk avdeling, Maria Schumacher Walberg, om prosjektet.

OIS
4. mai 2021

Fantastiske framtidsmuligheter for norsk offshore- og fastlandsindustri

-Jeg har aldri før vært så optimistisk som nå på vegne av norsk offshore- og fastlandsindustri, sa forbundsleder Frode Alfheim på Oljeindustripolitisk seminar tirsdag.

bhk Uten navn-2
29. april 2021

Deltok i politisk debatt om framtidsutsiktene for oljeindustrien i nord

Forbundsleder Frode Alfheim var torsdag med i en politisk debatt på årets Barentshavskonferanse der man diskuterte den såkalte oljepakken, samt framtidsutsikter og ringvirkninger av olje- og gassindustrien i nord.

Kontrollsentralen Sola
27. april 2021

Avinor og regjeringen får instruks om å berge kontrollsentralen på Sola

Stortinget gir tirsdag klar beskjed om at flytting av kontrollsentralen fra Sola til Østlandet ikke kan aksepteres. – Gledelig og svært viktig for helikoptersikkerheten og beredskapen i Nordsjøen, sier Henrik Solvorn Fjeldsbø, leder i LOs helikopterutvalg og forbundssekretær i Industri Energi.

Iselin Nybø (foto Marte Garmann NFD)
30. mars 2021

Nybøs passive industripolitikk

Kronikk: Næringsminister Iselin Nybø (bildet) forvalter statens eierskap i Hydro på fellesskapets vegne. Det er en særdeles ansvarsfull oppgave og fordrer evne til industriell strategisk tenkning. Det er derfor skuffende å se at hun sitter passivt og lar salget av valseverkene skje, skriver forbundsleder Frode Alfheim, sammen med politikere og tillitsvalgte.

Iselin Nybø (foto Marte Garmann NFD)
15. mars 2021

Næringsministeren vil ikke stoppe Hydro-salget

Næringsminister Iselin Nybø var tydelig på at hun ikke vil gripe inn og stoppe det mye omtalte Hydro-salget av selskapets valseverk, da hun mandag ettermiddag møtte Industri Energi, Fellesforbundet, LO og tillitsvalgte i Hydro.

1 2 3