Industri Energi

Sterkere sammen: 56000 medlemmer og 3000 tillitsvalgte

Nyheter

Development and manufacture process of a new vaccine. Final production of filled vials of Covid-19 vaccine. Bio science 3D illustration.
5. mars 2021

Kronikk: Momentet for norsk vaksineproduksjon er nå

Vi trenger nye næringer som gir økte eksportinntekter og nye jobber over hele landet. Norsk vaksineproduksjon vil bidra med nettopp dette, skriver Industri Energi, LO, NHO, LMI og Norsk Industri i en felles kronikk.

50329411338_4f7a079f5c_k
5. mars 2021

Krever at Hydro-salget av valseverkene stoppes

Hydro har den siste tiden vurdert om de helt eller delvis skal selge valseverkene sine, inkludert to norske verk. I dag morges ble det gjort kjent at selskapet har inngått en avtale om salg av valseverkene. De tillitsvalgte reagerer sterkt.

Kontrollsentralen Sola
24. februar 2021

Positivt at sikkerhet nå skal vektlegges i vurderingen om kontrollsentralen på Sola

Regjeringen opplyser onsdag at den mulige flyttingen av kontrollsentralen fra Sola utsettes og at sikkerhet skal gå foran alt. – Dette er positive signaler. Vi vil fortsatt følge saken og har klare forventninger om at kontrollsentralen blir værende på Sola, sier forbundsleder Frode Alfheim.

CHC SAR
19. februar 2021

LO helikopterutvalg fornøyd med at Turøy-ulykkeshelikopter ikke skal brukes i nord

LO helikopterutvalg får bekreftet at helikoptertypen som styrtet ved Turøy (Airbus H225) ikke skal brukes som redningshelikopter i Tromsø og på Svalbard. – Vi er fornøyd med at Justisdepartementet har valgt bort dette alternativet, sier leder Henrik Solvorn Fjeldsbø i LO helikopterutvalg.

Kontrollsentralen Sola
16. februar 2021

Uholdbart av statsråd Hareide å vise til kostnadsbesparelser i Avinor

-Kostnadsbesparelser som følge av koronapandemien må ikke brukes som unnskyldning for å svekke helikoptersikkerhet og beredskap på kontinentalsokkelen, sier Henrik Fjeldsbø, leder i LO helikopterutvalg og forbundssekretær i Industri Energi.

Leder Frode Alfheim i Industri Energi er forberedt på tøffe  forhandlinger.
11. februar 2021

Industri Energi forventer en perspektivmelding som viser hvordan flere kan få arbeid

Fredag legger regjeringen frem den koronautsatte Perspektivmeldingen. Frode Alfheim, forbundsleder i Industri Energi, mener regjeringen må peke ut en troverdig vei for å få langt flere ut i arbeid.

Rapportene
4. februar 2021

Presenterte rapporter som viser at oljeindustrien skaper arbeidsplasser og kutter utslipp

Ferske rapporter fra KonKraft viser hvordan oljeindustrien skaper arbeidsplasser og kutter utslipp. Koronapandemien til tross, det var positive forventninger som preget lanseringen av de to rapportene.

SIkorsky S92 lander på Ekofisk
3. februar 2021

Reell fare for at helikoptersikkerheten blir svekket, hvis kontrollsentralen flyttes fra Sola

-Vi kan slå fast at det er reell fare for at offshore helikoptersikkerhet og beredskap svekkes hvis kontrollsentralen blir flyttet fra Sola til Østlandet. Vi er derfor sterkt imot en slik flytting, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi og leder i LO helikopterutvalg Henrik Fjeldsbø.

2021 02 02 - Skjermdump av Frode fra Stortinget
2. februar 2021

Klimahøring på Stortinget: – Økt norsk industriproduksjon er god klimapolitikk

Forbundsleder Frode Alfheim leverte et tydelig budskap om viktigheten av norsk industri i det grønne skiftet, da han tirsdag formiddag deltok i høring på Stortinget om Klimaplan 2021-2030.

2021 01 28 - Frode Alfheim på nettmøte om moderne slaveri
28. januar 2021

Vil ha sterkere verktøy i kampen mot moderne slaveri

– Grunnideen med å være fagorganisert er at arbeidsfolk skal stå sammen i kampen for et anstendig arbeidsliv og ei lønn å leve av, den forpliktelsen stopper verken ved fabrikkporten eller ved landegrensa, sa en engasjert forbundsleder, Frode Alfheim, da han torsdag ettermiddag holdt foredrag om Industri Energis engasjement i kampen mot moderne slaveri i arbeidslivet.

DSC_0873
28. januar 2021

Partssamarbeid er avgjørende i håndteringen av koronasituasjonen

-Den norske modellen må legges til grunn og det må tas hensyn til arbeidstakerne i denne krevende situasjonen, understreker forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi i et møte med olje- og energiministeren torsdag.

1 2 3