Samarbeider med Hydro om å skaffe flere lærlinger

mandag 10. april 2017

Hydro ønsker seg enda flere flinke lærlinger til verkene sine. Nå ønsker de hjelp fra Industri Energi Ung for å få dette til.

17545341_10155276278605921_1371985517795267284_o
Maren Marie Wilhelmsen (til høyre) sammen med Helle Bugge Bergsund fra Hydro etter møtet i forrige uke.

Torsdag var Maren Marie Wilhelmsen, leder av Industri Energi Ung, i møte med Hydro. Dette er starten på et samarbeid mellom Industri Energi Ung og Hydro. Målet er å sikre økt rekruttering av lærlinger til Hydro på lang sikt. Det må skje ved at flere ungdommer ønsker å ta yrkesfag på videregående.

– Det må bli mer positiv oppmerksomhet på yrkesfag tidligere i skolen. Vi må møte flere elever på ungdomstrinnet. Når de allerede har valgt studiespesialisering, er det for sent, sier Wilhelmsen.

Hun mener at negativ dekning av yrkesfag fra mediene må ta noe av skylden for lave søkertall.

– Yrkesfag har et ufortjent dårlig rykte. Mange tror bare skoleleie og elever med dårlige karakterer søker seg dit. Men slik er ikke virkeligheten. Du må være skarp i hodet for å ta yrkesfag. Det er veldig mange flinke elever som velger yrkesfag uten at dette blir lagt merke til av mediene, sier lederen og mener mye bør gjøres lokalt for å snu den negative trenden.

Læreplassene bør også blir flinkere til å framheve seg selv og understreke at de ønsker seg flere lærlinger, tror Wilhelmsen. Hun synes det er bra at Hydro ønsker samarbeid om økt rekruttering til yrkesfag.

– Hydro er midt i ansettelsesprosessen av høstens nye lærlinger, så samarbeidet nå handler om rekruttering på lengre sikt. Vi håper at vi skal se positive resultater neste år, sier hun.

Nyheter
  • Ikke fornøyd med risikoutviklingen offshore

    -Vi er ikke fornøyd med utviklingen som har skjedd innenfor offshore sikkerhet det siste året. Særlig økningen i alvorlige hydrokarbonlekkasjer og brønnkontrollhendelser bekymrer, sier forbundssekretær Henrik Solvorn Fjeldsbø etter at han fikk presentert Petroleumstilsynets siste RNNP-rapport.

  • Sikkerheten på Goliat blir ivaretatt

    Bellona-leder Fredrik Hauge hevder Goliat-plattformen er livsfarlig og at arbeiderne er livredde for å gå på jobb. Dette stemmer ikke, sier de tillitsvalgte.