Samarbeider med Hydro om å skaffe flere lærlinger

mandag 10. april 2017

Hydro ønsker seg enda flere flinke lærlinger til verkene sine. Nå ønsker de hjelp fra Industri Energi Ung for å få dette til.

17545341_10155276278605921_1371985517795267284_o
Maren Marie Wilhelmsen (til høyre) sammen med Helle Bugge Bergsund fra Hydro etter møtet i forrige uke.

Torsdag var Maren Marie Wilhelmsen, leder av Industri Energi Ung, i møte med Hydro. Dette er starten på et samarbeid mellom Industri Energi Ung og Hydro. Målet er å sikre økt rekruttering av lærlinger til Hydro på lang sikt. Det må skje ved at flere ungdommer ønsker å ta yrkesfag på videregående.

– Det må bli mer positiv oppmerksomhet på yrkesfag tidligere i skolen. Vi må møte flere elever på ungdomstrinnet. Når de allerede har valgt studiespesialisering, er det for sent, sier Wilhelmsen.

Hun mener at negativ dekning av yrkesfag fra mediene må ta noe av skylden for lave søkertall.

– Yrkesfag har et ufortjent dårlig rykte. Mange tror bare skoleleie og elever med dårlige karakterer søker seg dit. Men slik er ikke virkeligheten. Du må være skarp i hodet for å ta yrkesfag. Det er veldig mange flinke elever som velger yrkesfag uten at dette blir lagt merke til av mediene, sier lederen og mener mye bør gjøres lokalt for å snu den negative trenden.

Læreplassene bør også blir flinkere til å framheve seg selv og understreke at de ønsker seg flere lærlinger, tror Wilhelmsen. Hun synes det er bra at Hydro ønsker samarbeid om økt rekruttering til yrkesfag.

– Hydro er midt i ansettelsesprosessen av høstens nye lærlinger, så samarbeidet nå handler om rekruttering på lengre sikt. Vi håper at vi skal se positive resultater neste år, sier hun.

Nyheter
  • Industrien trenger en handlekraftig regjering

    Industrien er klar for omstilling til enda lavere utslipp. Leder Barbro Auestad i samfunnspolitisk avdeling i Industri Energi savner satsing på forskning og klimatiltak i industrien.

  • Telefon: Ring 22032200, ikke 02390

    For en tid tilbake fikk Industri Energi nytt telefonnummer, 22032200. Det gamle nummeret, 02390, slutter å virke fra og med 15. oktober.