Studentene støtter de streikende i Industri Energi

mandag 3. oktober 2016

Som studentmedlemmer i Industri Energi kjemper vi for det arbeidslivet vi vil ha når vi går ut i arbeid. Derfor støtter vi også de streikende oljeservicearbeiderne i sin legitime kamp, skriver studentene i sin støtteerklæring.

 

studentkopnferansen-2016
Studentmedlemmene støtter de streikende i Industri Energi og deres kamp for et anstendig arbeidsliv. Bilde er tatt fra studentkonferansen som ble avholdt helgen 30. september til 2.oktober.

Den norske modellen handler om gjensidig tillit mellom arbeidstaker- og arbeidsgiversida. Når arbeidsgiveren inngår en dårlig avtale med et lite forbund, og så forsøker å tvinge det store flertallet til å godta den kan en ikke lenger snakke om tillit.

Ved å bruke en mindre brikke på sjakkbrettet prøver arbeidsgiverne å pålegge oljeservicearbeiderne en avtale som verken gagner dem eller SAFE — og faktisk ingen andre enn arbeidsgiverne selv, skriver studentene.

Oljeservicearbeiderne har blitt offer for en arbeidsgiverside som misbruker den «oljekrisa» vi har nå, og de gjennomfører  en splitt og hersk-politikk de alltid har drømt om å gjennomføre. Tilliten til arbeidsgiverne minker enda mer nå som de sprer løgn om kravene til de streikene.

Snart skal vi stå ved deres side som arbeidskollegaer. Den dagen forventer vi at alle arbeidere og alle fagforeninger blir behandlet seriøst av arbeidsgiveren. Da kan vi ikke godta at lønnsgapet mellom forskjellige yrkesgrupper på samme arbeidsplass øker, og heller ikke at arbeidsgiversiden farer med løgn for å sverte arbeidernes sak.

Vi støtter de streikende oljeservicearbeiderne i sin kamp for et anstendig arbeidsliv og for den norske modellen.

Nyheter
  • Fornuftig å bruke mer tid på planen om oljeterminal på Veidnes

    – Vi står på kravet om at det må bygges en oljeterminal på Veidnes i Finnmark. Samtidig er det fornuftig at operatørselskapene bruker noe mer tid på å modne fram prosjektene det jobbes med i Barentshavet. Og at de leter etter tilleggsressurser som kan knyttes til oljeterminalen, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.

  • Frode Alfheim i møte med olje- og energiministeren

    Forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi var fredag formiddag i møte med olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg (Frp).