Tariffavtale på plass ved MHWirth Horten

onsdag 7. februar 2018

Industri Energi har opprettet Oljeserviceavtalen for serviceingeniører i MHWirth i Horten. Forbundet har fra før avtale med bedriften i Kristiansand og Stavanger.

Tillitsvalgt Stian Sjølund i MHwirth er fornøyd med at også Horten-avdelingen nå formelt er avtalebundet og roser bedriften for godt samarbeid. Avtalen er bekreftet 24.01.2018, men gjelder fra 06.09.2017.

Industri Energi har 130 medlemmer i de tre norske MHWirth-bedriftene.

Per Inge Grimsmo, leder for Inspektoratene i Industri Energi, er glad for å få på plass oljeserviceavtalen i enda en bedrift.

– Tariffavtale er viktig fordi det gir sikkerhet for lønns- og arbeidsvilkår og skaper et ryddig arbeidsliv, sier han.

MHWirth er et globalt oljeservicekonsern i Aker-gruppen. Selskapet leverer boreutstyr, boreteknologi, digitaliserte og automatiserte tjenester til olje- og gassindustrien.

I avdeling Horten er det 44 ansatte. Her utvikles to av selskapets hovedprodukt, nemlig strekkmaskiner (tensioners) og kompensatorer.

Nyheter
  • Ny tjenestepensjon i offentlig sektor

    23. mai ble det klart at medlemmene i LO, Unio og YS sier ja til ny tjenestepensjon for offentlig ansatte. Våre medlemmer i Oljedirektoratet, Petroleumstilsynet og Høgskulen på Vestlandet får dermed ny pensjonsordning.

  • Forhandlingene på flyteriggavtalen er i gang

    Tarifforhandlingene mellom Industri Energi og Norges Rederiforbund på flyteriggområdet startet onsdag 23. mai klokken 11. Det er satt av to dager til forhandlingene som pågår i Oslo.