– Dere er noe av det tøffeste fagbevegelsen har å by på!

torsdag 5. oktober 2017

De streikende NNN-medlemmene ved Norse Production jubler over støtten fra Industri Energi. – Streikehumøret er på topp. Jeg blir ikke overrasket om de holder ut en måned til, sier Jarle Vines i Industri Energi.

Jarle V holder appell
Jarle Vines fra Industri Energi holdt appell på Sotra til støtte for de streikende.

Tross skikkelig vestlandsk ruskevær møtte rundt 150 personer opp for å vise sin støtte til de streikende torsdag. De 80 medlemmene av Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) har ved fiskeforedlingsbedriften Norse Production streiket for retten til tariffavtalte og anstendige lønns- og arbeidsvilkår siden 8. september. Norse Production er et polsk firma som slakter og bearbeider fisk for Sekkingstad AS på Skaganeset på Sotra utenfor Bergen. Lars Johnsen leder i Transportarbeiderforbundet, Jarle Vines i Industri Energi og Ingunn Gjerstad, leder av Handel og Kontor region Øst, holdt appeller under markeringen.

– Det er veldig tøft å streike i en hel måned. Jeg er stolt av å stå sammen med dere i dag. Dere er noe av det tøffeste fagbevegelsen har å by på. En ting er sikkert, når fagforeningshistorien skal skrives for det 21 århundre vil dere være en del av første kapittel, sa Jarle Vines.

Mye støtte til de streikende

aksjon norse production
De streikende får mye støtte og deres vilje til å fortsette streiken er på topp.

Saken har vakt stor oppmerksomhet, og de streikende har mottatt mange støtteerklæringer fra fagforbund i både Norge og utlandet.

– Våre inspektører som skal forhindre sosial dumping i Nordsjøen har denne uken vært på samling i Polen, der møtte de polsk fagbevegelse. De hadde møte med National Maritime Section NSZZ Solidarnosc i Polen, De gir dere full støtte, støtteerklæringen er sendt til NNN. Deres fagforeninskamerater i Polen er stolte av dere, understreket Vines.

Har varslet sympatistreik

Industri Energi støtter deres kamp for å få disse kravene igjennom og har varslet sympatistreik med start fra 21. oktober dersom ikke konflikten blir løst.

– Norsk laksenæring har fått en kraftig ripe i lakken når snart hele Europa vet hvilke forhold dere hos Sekkingstad jobber under. Dette kan ikke norsk lakseindustri leve med.I morgen skal Industri Energi og andre LO-forbund diskutere sympatiaksjoner som vil støtte dere i kampen for en tariffavtale.Vi har vært i kontakt med tillitsvalgte i alle bedrifter som lager fiskekasser. Våre medlemmer innen dette området ønsker ikke å levere fiskekasser til Sekkingstad og Norse Production. Om noen få uker vil ikke Sekkingstad og Norse Production ikke få levert fiskekasser, det vil våre medlemmer sørge for. Det betyr at Sekkingstad og Norse Production ikke kan fortsette med sin produksjon med hjelp av streikebrytere, sa Vines og rettet en stor takk til våre medlemmer i fiskekasseindustrien.

Nyheter
  • Avdelingens og klubbens oppgaver under streik

    I forbindelse med en eventuell streik eller lockout, har foreninger og klubber mange viktige oppgaver. Forbundet har utarbeidet et konflikthefte som er en «veiviser» for tillitsvalgte i streik. Det er viktig at man setter seg grundig inn i dette heftet, som er oppdatert 15. juli 2018.

  • Påmelding er åpnet for LOs olje- og gasskonferanse

    LOs årlige konferanse for olje og gass går av stabelen i Bergen 13. – 14. november. Tema for årets konferanse er «Den norske modellen – nøkkelen til økt effektivitet og sikkerhet for norsk olje- og gassnæring»