Vær med og stopp fagforeningsknusing i Georgia!

torsdag 9. november 2017

Gjødselsselskapet Rustavi Avot prøver å tvinge de ansatte til å melde seg ut av fagforeningen. Til nå har de sparket 350 ansatte på ulovlig vis. Industri Energi oppfordrer medlemmer til å støtte arbeiderne i deres kamp for rettferdighet.

Fagforening, georgia
Foto: IndustriALL

Den nye ledelsen i bedriften nekter å ha dialog med fagforeningen. Arbeidsdepartementet i Georgia har heller ikke klart å få arbeidsgiveren til å sette seg ved forhandlingsbordet. Imens tvinger ledelsen arbeiderne til å godta korttidskontrakter og har stengt fagforeningsledere ute fra fabrikken. Hver dag blir arbeidere truet til å melde seg ut av fagforeningen for å beholde jobbene sine.

De ansatte i Rustavi Avot er organisert i vårt søsterforbund Trade Union of Metallurgy, Mining and Chemical Industry Workers of Georgia (TUMMCIWG). Industri Energi har gjennom IndustriALL Global Union et prosjekt der vi støtter TUMMCIWGs arbeid med å skolere, rekruttere og organisere arbeiderne i disse bransjene.

Forbundsstyret i Industri Energi tar kraftig avstand fra Rustavi Avots forsøk på fagforeningsknusing, og oppfordrer alle medlemmer til å delta i e-postaksjonen som IndustriALL har tatt initiativ til i samarbeid med LabourStart.

Trykk her for å delta i e-postaksjonen

Nyheter
  • Offshore-nissene sprer julestemning på heliportene

    Denne uken stiller våre egne nisser opp på heliportene på Sola, Kristiansund og Flesland for å spre glede til dem som skal jobbe offshore i jula.

  • Fornuftig å bruke mer tid på planen om oljeterminal på Veidnes

    – Vi står på kravet om at det må bygges en oljeterminal på Veidnes i Finnmark. Samtidig er det fornuftig at operatørselskapene bruker noe mer tid på å modne fram prosjektene det jobbes med i Barentshavet. Og at de leter etter tilleggsressurser som kan knyttes til oljeterminalen, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.