Vant el-sykkel: – Jeg trodde nesten ikke det var sant!

mandag 3. juli 2017

Industri Energi-medlem Jorunn Børresen er plaget med leddsykdommen artrose og kom seg ikke lenger ut på vanlig sykkel. Slå slo lykken til.

El-sykkel-vinner
Jorunn Børresen med den nye el-sykkelen sin. Nå ser hun frem til turer i det flotte nærområdet der hun bor.

Våren 2017 har Industri Energi og Fjordkraft arrangert el-sykkelkonkurranser. Til sammen seks medlemmer har fått hver sin splitter nye el-sykkel. En av dem er 58 år gamle Jorunn Børresen fra Oslo.

– Og så jeg som aldri vinner noe som helst, smiler Jorunn da vi overrekker henne den nye el-sykkelen hjemme hos henne på Lindeberg i Oslo.

Jorunn forteller at hun syklet mye før, men at den revmatiske leddsykdommen artrose (også kalt slitasjegikt) har gjort det vanskeligere for henne de siste årene.

– Jeg sliter mye med artrose og vonde knær. Så dette passet rett og slett som «hånd i hanske». Jeg har faktisk tenkt på det, at skal jeg kunne sykle mer nå, ja så må jeg ha meg en el-sykkel, sier hun fornøyd.

Jorunn bor på Lindeberg, en drabantby i Groruddalen med mange grønne områder, gang- og sykkelstier – og ikke minst med Østmarka som nærmeste nabo. Nå ser hun frem til å bruke sykkelen i det flotte nærområdet sitt.

De øvrige fem vinnerne av hver sin nye el-sykkel er: Lidar Wingsternes, Kåre Bjørn Våge, Paul Harkestad, Anders Pedersen Magerøy og Åse Fuglevand.

Vi gratulerer, og ønsker Jorunn, Lidar, Kåre Bjørn, Paul, Anders og Åse riktig god sykkelsesong!

Nyheter
  • Uttalelse fra foreninger i Nord-Norge: Nei til suverenitetsavståelse til ACER

    I etterkrigstida ble norsk vannkraft vår viktigste konkurransefortrinn. Det at vi klarte å få på plass konsesjonslover og suverenitet over vannkrafta - vårt arvesølv, var en kamp som var særdeles viktig for vår velstandsbygging. I Nordland og Troms, som mange andre steder, er den kraftforedlende prosessindustrien hjørnesteinsbedrifter og hjertene i lokalsamfunnene.

  • Uttalelse fra forbundsstyret: Nei til myndighetsavståelse til ACER

    ACER og tredje energimarkedspakke vil gripe direkte inn i norsk strømpolitikk og føre til myndighetsoverføring til EU. Målet med EUs energipolitikk er å innføre fri flyt av kraft over landegrenser og sikre lik pris på kraft i EUs energiunion.