Veldig positivt at Statoil ansetter 50 unge i året

tirsdag 11. juli 2017

– Vi er veldig positive til at Statoil har bestemt seg for å ansette 50 unge i året. Hovedsakelig vil det være prosessteknikere, sier tillitsvalgt Dag Unnar Mongstad i Industri Energi Statoil.

Dag Unnar Mongstad
– Vi er storfornøyd med at Statoil satser på ungdommen, sier tillitsvalgt Dag Unnar Mongstad. Foto: Leiv Martin Green/Industri Energi

Etter fire med nedskjæringer og 5000 ansatte i avgang, ser det nå endelig ut til at rekrutteringen tar seg opp igjen.

Mongstad, som har vært i bransjen i 40 år, er opptatt av at de unge skal se at det er en fremtid for dem i offshoresektoren.

– Det er ikke noe motsetningsforhold mellom klima og oljeproduksjon. Vi vil vise frem for de unge i praksis hvor viktig det er hvordan vi arbeider for å produsere med stadig mindre CO2-utslipp, sier han.

Flere kvinner

Det er mange i Statoil som begynner å nærme seg pensjonsalder. I rekrutteringsprosessen ser man nå hovedsakelig etter nyutdannede lærlinger, eksaminert mellom 2014og 2017. Statoil være grundig i ansettelsesprosessen både med alder, kjønn og geografisk tilhørighet.

– Det blir uhyre viktig å ansette flere kvinner. Fortsatt er det et overveiende flertall av menn, men det bli stadig flere usedvanlig dyktige kvinner. Vi håper at også at det blir et oppsving i ansettelser innen andre stillinger i konsernet, som blant annet på ingeniørsiden.

De 50 prosessteknikerne som ansettes i 2017 får følge av fem ansatte innen mekanisk, logistikk, automasjon og elektro.

Store produksjonsfelt

unge-medlemmer-i Statoil
– Det er veldig gode nyheter at Statoil tenker fremover, og satser på unge nyutdannede, sier leder i Ungdomsutvalget i industri Energi Statoil, Lars Svendsen. Bildet viser en gjeng med unge medlemmer i Statoil.

Statoil har store produksjonsfelt som skal ferdigstilles i løpet av de kommende årene. Det gjelder Johan Sverdrup, Gina Krogh og Aasta Hansteen.

– Dessuten regner vi med at Johan Castberg kommer i produksjon etter hvert. Jeg er helt sikker på at de unge kommer til å ha en flott fremtid i offshorebransjen, sier Dag Unnar Mongstad.

Lars Svendsen, leder i Ungdomsutvalget i Industri Energi Statoil gleder seg over utlysningene, og synes det er bra at Statoil ønsker å ta vare på dyktige, unge fagarbeidere.

– Det er veldig gode nyheter at Statoil tenker fremover, og satser på unge nyutdannede. Vi er spesielt fornøyd med at kullet som gikk ut i 2014 og er utenfor søkeperioden for tidligere lærlinger på 2 år internt i Statoil, også blir inkludert i utlysningene, sier Lars Svendsen.

Nyheter