Industri Energi

-Vi trenger et Team Norway i europapolitikken

tirsdag 30. oktober 2018

Forbundsleder i Industri Energi, Frode Alfheim, understrekte i møte med næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) forrige uke at fagbevegelsen, industrien og myndighetene må stå sammen om viktige næringspolitiske saker i EU.

Frode Alfheim
Forbundsleder Frode Alfheim.

I møtet med næringsministeren etterlyste Frode Alfheim en mer aktiv og koordinert Europa-politikk.

-Industri Energi vil være med sammen med myndighetene og resten av industrien. Vi har flere eksempler på at når vi jobber i lag, i et Team Norway, så får vi betydelig innflytelse i EU-systemet, sier Alfheim.

Han viser til at man nylig, gjennom felles innsats, klarte å stoppe et vedtak i EU om å forby karbonfangst og -lagring. Og for noen år siden klarte man gjennom felles innsats å stanse felles europeiske regler for offshorevirksomheten.

I møtet med næringsminister Røe Isaksen understrekte Alfheim også at regjeringen må respektere vårens stortingsvedtak om å stoppe bygging av flere utenlandskabler, inntil det er gjort en grundig utredning.

Nyheter
  • Industri Energi-medlem vant retten til å stå i stilling

    Gulating lagmannsrett slår i en fersk dom fast at et Industri Energi-medlem har rett til å fortsette i stillingen sin etter at Bristow overtok kontrakten for all helikoptertransport for Equinor ut fra Flesland. -Dette sikrer ansatte en stabil og langsiktig arbeidsplass, sier Hans Petter Jensen, klubbleder i CHC Helikopter Service.

  • Samarbeid og trygghet er forutsetninger for den norske modellen

    Nestleder i Industri Energi, Lill Heidi Bakkerud, understrekte på LOs olje- og gasskonferanse onsdag at hvis folk føler trygghet og partssamarbeidet fungerer skikkelig så klarer man å finne gode løsninger i olje- og gassbransjen.