Industri Energi

Sterkere sammen: 56000 medlemmer og 3000 tillitsvalgte

Nyheter

Henrik Fjeldsbø
3. februar 2021

Positivt initiativ for å kartlegge kreftfare blant oljearbeidere

Kreftregisteret skal starte et omfattende prosjekt som går ut på å kartlegge kreftfaren blant arbeidere på oljeinstallasjoner på sokkelen.

2021 02 02 - Skjermdump av Frode fra Stortinget
2. februar 2021

Klimahøring på Stortinget: – Økt norsk industriproduksjon er god klimapolitikk

Forbundsleder Frode Alfheim leverte et tydelig budskap om viktigheten av norsk industri i det grønne skiftet, da han tirsdag formiddag deltok i høring på Stortinget om Klimaplan 2021-2030.

Frode foran Stortinget
30. januar 2021

– Uklokt og viser at vi trenger regler for utbyttestopp

Forbundsleder i Industri Energi Frode Alfheim reagerer sterkt på at oljeselskapet Lundin øker utbyttet med 80 prosent til cirka 4,4 milliarder kroner. - Utrolig uklokt og viser at vi trenger regler for utbyttestopp, sier Alfheim.

Marius Winsjansen 1
29. januar 2021

-Vi forventer solid politisk flertall for å gjøre arbeidsmiljøloven gjeldende for all yrkesdykking

Industri Energi arrangerte torsdag kveld et videomøte for innaskjærsdykkerne for å orientere om den kommende stortingshøringen om å gjøre arbeidsmiljøloven gjeldende for all yrkesdykking.

2021 01 28 - Frode Alfheim på nettmøte om moderne slaveri
28. januar 2021

Vil ha sterkere verktøy i kampen mot moderne slaveri

– Grunnideen med å være fagorganisert er at arbeidsfolk skal stå sammen i kampen for et anstendig arbeidsliv og ei lønn å leve av, den forpliktelsen stopper verken ved fabrikkporten eller ved landegrensa, sa en engasjert forbundsleder, Frode Alfheim, da han torsdag ettermiddag holdt foredrag om Industri Energis engasjement i kampen mot moderne slaveri i arbeidslivet.

DSC_0873
28. januar 2021

Partssamarbeid er avgjørende i håndteringen av koronasituasjonen

-Den norske modellen må legges til grunn og det må tas hensyn til arbeidstakerne i denne krevende situasjonen, understreker forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi i et møte med olje- og energiministeren torsdag.

Forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi
26. januar 2021

Reagerer på at de beste klimatiltakene ikke får Enova-støtte

Industri Energi, Fellesforbundet, El og It forbundet, Norsk Industri og Energi Norge mener at tiltak som både kan gi betydelig større utslippskutt samt skape mange arbeidsplasser i Norge ikke får støtte, mens prosjekter med mindre klimaeffekt og mindre arbeidsplassmuligheter får tilskudd.

Barbro Auestad
25. januar 2021

Begrensninger i ny ordning utestenger mange arbeidstakere

I fjor la ut regjeringen et forslag til nytt regelverk for å kombinere dagpenger og utdanning på høring. Begrensninger i forhold til alder og studieprogresjon utestenger mange fra den nye ordningen.

20170612MMQ_7443 (1)
19. januar 2021

Industri Energi kritisk til flytting av kontrollsentralen fra Sola

Forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi sier at forbundet er svært kritisk til flytting av flygeledertjenester fra Stavanger til Østlandet, hvis det kan påvirke offshore helikoptersikkerhet og beredskap i negativ retning.

Frode Alfheim
15. januar 2021

Vi må gripe muligheten og sørge for norsk vaksineproduksjon

Norge bør gripe muligheten til å skape et nytt norsk industrieventyr som vil sikre europeiske innbyggere tilgang til vaksine og behandling, skriver forbundsleder Frode Alfheim i en kronikk i VG fredag.

HELP advokatforsikring familiebilde
13. januar 2021

Ny serie webinarer fra HELP advokatforsikring

Advokatene i HELP advokatforsikring gjennomfører en serie med gratis webinar om ulike juridiske tema.

Leif Gunnar Rottem
11. januar 2021

Fortsetter tilbudet med ukentlige webinar utover våren

Industri Energi fortsetter tilbudet om gratis onsdagswebinar for medlemmene utover våren. –Målet er å gi våre medlemmer og tillitsvalgte nyttig kunnskap og samtidig lære om forbundet, sier kurskoordinator Leif Gunnar Rottem i Industri Energi

1 2 3 4 5 154