Industri Energi

Sterkere sammen: 56000 medlemmer og 3000 tillitsvalgte

Nyheter

15. juli 2015

Industri Energi søker selger for salg av medlemskap

Industri Energi søker selger for salg av medlemskap ved kontoret i Oslo. Søknadsfrist er 1.august.

13. juli 2015

Nye regler åpner for tolønnssystem

En ny forskrift gir ved tariffavtale adgang til å fravike reglene om likebehandling av lønns- og arbeidsvilkår ved utleie fra bemanningsforetak. -Dette åpner for et tolønnssystem, sier juridisk leder i Industri Energi, Eyvind Mossige.

13. juli 2015

Alvorlige hendelser i oljenæringen til bekymring

Aldri før har det vært så mange alvorlige hendelser i oljenæringen på så kort tid som i første halvdel av 2015, skriver Aftenbladet. Henrik Solvorn Fjeldsbø, forbundssektretær HMS i Industri Energi, sier at det er en reell bekymring hos fagforeningen for at de kuttene som gjennomføres nå vil gå utover sikkerheten.

9. juli 2015

Tillitsvalgt mener Baker Hughes må ansette flere

Hovedtillitsvalgt Atle Bertelsen mener at Baker Hughes må ansette flere ellers kan det gå på helsa løs.

6. juli 2015

Hydros industriarv på Rjukan og Notodden på verdensarvlisten til UNESCO

Søndag ble det klart at Hydros industrieventyr på Rjukan og Notodden kommer inn på listen over verdens kulturarv. – Det er fantastisk at industriminner knytta til Hydros oppstart og framveksten av kjemisk prosessindustri nå blir bevart for fremtidige generasjoner, sier forbundsleder Leif Sande i Industri Energi.

1. juli 2015

Tøff nedbemanningsrunde i Transocean

I 2014 hadde Transocean sju rigger i drift på norsk sokkel. Nå er det bare to igjen med oppdrag. – Det er ikke mange lyspunkter i hverdagen, sier Jan Haagensen, leder i Oljearbeiderforeningen i Transocean.

30. juni 2015

Nytt regelverk for midlertidige ansettelser

Fra 1. juli blir det lettere å ansette folk midlertidig. –Det blir fritt fram for at virksomheter kan ansette arbeidstakere på midlertidige kontrakter i 12 måneder uten spesiell begrunnelse, sier advokat Eyvind Mossige, leder for juridisk avdeling i Industri Energi.

30. juni 2015

Tok med ungdomspolitikerne på industritur

Tradisjonen tro inviterte Industri Energi Ungdom forrige uke med seg ungdomspartiene på industritur. Mer enn 20 stilte opp. Høyresiden glimret imidlertid med sitt fravær.

30. juni 2015

Nikkelverket satser én milliard på ny kobberteknologi

Glencore Nikkelverk i Kristiansand får 380 millioner kroner i støtte fra Enova til å delfinansiere et helt nytt elektrolyseanlegg som på sikt kan gjøre verdens kobber- og sinkproduksjon betraktelig mer klimavennlig.

29. juni 2015

Industri Energi sparker i gang Sørlandskampanjen

Denne uken legger Industri Energi ut på turné langs kysten fra Stavanger til Kristiansand. Målet er å serve og verve, og målgruppen er alle fra lærlinger, studenter og ferievikarer til funksjonærer. Første stopp er Eramet i Kvinesdal.

29. juni 2015

Meld deg på våre nyhetsbrev

Vil du holde deg oppdatert på våre nyhetssaker? Meld deg på vårt hovednyhetsbrev med innhold fra nettsiden og bloggen eller på nyhetsbrevene for studenter og selvstending næringsdrivende.