Industri Energi

Sterkere sammen: 56000 medlemmer og 3000 tillitsvalgte

Nyheter

Maria, Frode, Geir
22. september 2020

Ny periode for CO2-kompensasjonsordningen endelig besluttet i EU

Denne uken ble endelig nytt rammeverk for CO2-kompensasjonsordningen bestemt i EU, nå er det opp til norske myndigheter å bruke hele handlingsrommet, mener Industri Energis forbundsleder Frode Alfheim.

Overlevering krav kjemisk teknisk tett på
22. september 2020

Hovedoppgjøret 2020: Forhandlingene i gang på kjemisk teknisk overenskomst

- Økt minstelønn er vårt absolutt viktigste krav, sier forhandlingsleder Terje Valskår. Pga korona har hovedoppgjøret blitt flyttet til høsten og forhandlingene foregår på SAS hotellet i Oslo. Forhandlingsleder Terje Valskår er likevel tydelig på at selv om koronaen påvirker forhandlingene betyr ikke det at viljen til å stå på for medlemmenes krav er noe mindre.

Norcem Brevik
21. september 2020

-En stor dag for våre medlemmer i Norcem, men regjeringen burde gått for to CCS-anlegg

Regjeringen opplyste mandag at den vil realisere fangst og lagring av CO₂ ved Norcems sementfabrikk i Brevik. – En stor dag for våre medlemmer ved Norcem, men det faglig riktige ville vært å gå for begge anleggene, det ville gitt et mye sterkere prosjekt, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.

20150327NAF_Vekter1_34_farge-scaled-e1600281464384-768x384
18. september 2020

Industri Energi støtter vekterstreiken

-Vi gir full støtte til vekterne som er i streik, sier forbundsleder Industri Energi, Frode Alfheim.

Melut-OfD-July-2020
18. september 2020

Lokalbefolkningen tvang fram samfunnsansvar fra oljeindustrien i Sør-Sudan

Lokalbefolkningen i Melut i Sør-Sudan har, sammen med lokale grasrotorganisasjoner, tvunget oljeselskaper til å bidra til lokal utvikling. –Det er gledelig å se at man gjennom fredelig dialog klarer å legge press på selskapene slik at mer verdiskaping blir igjen lokalt, sier internasjonal rådgiver i Industri Energi, Amalie Hilde Tofte.

Ommund Stokka (nettsak)
17. september 2020

Hovedoppgjøret 2020: Enighet i forhandlingene for ansatte i vaskeri- og renseribransjen

– Selv om resultatet fra dette oppgjøret ifølge NHOs regnemaskiner er høyere enn frontfaget, så er det ikke tilfredsstillende, de ansatte i denne bransjen fortjener så mye mye mer, sier forhandlingsleder Ommund Stokka.

FB_logo_bilde
17. september 2020

Klubber gis mulighet til å overføre kortkursmidler til neste år

Arbeidsutvalget i Industri Energi innvilget denne uka en søknad fra Alnor Kjemiske fagforening om å overføre kortkursmidler fra 2020 til 2021 på grunn av korona-situasjonen. I tillegg gis også andre klubber denne muligheten.

Overrekking krav - redigert
17. september 2020

Hovedoppgjøret 2020: Forhandlingene i gang på overenskomsten for vaskerier og renserier

Forhandlingene mellom Industri Energi og Norsk Industri for ansatte på vaskerier og renserier startet torsdag formiddag.

Frode Alfheim - elektrokjemisk - fb-utlisting
16. september 2020

Hovedoppgjøret 2020: Enighet i forhandlingene på elektrokjemisk

– Vi er fornøyde med at vi kom i mål med et oppgjør som regulerer lønnssatser og skifttillegg i tråd med rammene fra frontfaget, samtidig som det gir oss viktige tariffpolitiske gjennomslag, sier forhandlingsleder Frode Alfheim.

Egil Andre Aas.jpg (large)
14. september 2020

Hovedoppgjøret 2020: Brudd i statsoppgjøret

LO Stat, YS Stat, Unio og Akademikerne brøt mandag ettermiddag forhandlingene i hovedoppgjøret i staten. Oppgjøret havner nå på Riksmeklerens bord. Industri Energi har i overkant av 80 medlemmer i staten.

2020 09 14 - Elektrokjemisk forhandlingsutvalg2
14. september 2020

Hovedoppgjøret 2020: Forhandlingene på elektrokjemisk er i gang

Forhandlingene mellom Industri Energi og Norsk Industri på elektrokjemisk overenskomst startet mandag formiddag. Det er satt av to dager til forhandlingene.