Industri Energi

Sterkere sammen: 56000 medlemmer og 3000 tillitsvalgte

Nyheter

8. mai 2020

Karantenesituasjonen må løses!

Industri Energi har hatt dialog med arbeidsgiverne om den uholdbare situasjonen de som må sitte i karantene opplever og gir her en oppdatering på saken.

5. mai 2020

For tidlig til å si noe om årsaken til militær helikopterulykke

Et militært, kanadisk S92-helikopter styrtet forrige uke utenfor kysten av Hellas. – Vi vet ennå ingenting om årsaken, men har tett kontakt med helikopterprodusenten, sier Henrik Fjeldsbø, leder i LOs helikopterutvalg.

4. mai 2020

Åpner for begrenset kursvirksomhet ved sikkerhetssentrene

Industri Energi har sammen med bransjen selv jobbet for at kurssentrene skal kunne gjenoppta offshore sikkerhets- og beredskapsopplæringen. Nylig fikk vi beskjed om at helsemyndighetene nå åpner for begrenset kursvirksomhet.

30. april 2020

Industri Energi krever forhandlinger om karantene-utfordringene

Industri Energi ved forbundsleder Frode Alfheim krever forhandlinger med arbeidsgiverne i olje- og gassnæringen for å avklare hvordan overenskomstene i dagens karantene-situasjon kommer til anvendelse.

30. april 2020

-Regjeringen har lyttet til oss, men er ennå ikke i mål

-Regjeringens forslag om tiltakspakke for oljeindustrien er et godt utgangspunkt for videre forhandlinger i Stortinget, for å sikre aktivitet og sysselsetting i oljeindustrien, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.

28. april 2020

Direktesending på 1. mai

Det blir i år en landsdekkende markering av 1. mai - Arbeidernes dag. Industri Energi sender direkte på Facebook fra kransenedleggelse i Stavanger kl 1030. LO sender direkte kl11.00-13.30. Gå i tog på nett fra klokken 14.00.

27. april 2020

Regjeringen må ta grep for å sikre aktivitet i olje- og gassnæringen

Industri Energi, sammen med LO og NHO i Rogaland og Vestland, sender i dag et brev til regjeringen der vi ber om grep for å sikre aktivitet i olje- og gassnæringen.

25. april 2020

-Ufattelig trist for 100 familier som rammes av oppsigelser i Maersk

Mærsk Drilling Norge varsler at 100 ansatte i riggselskapet kommer til å miste jobben på grunn av lavere aktivitet som skyldes koronapandemi og fall i oljepris. –Dette er ufattelig trist for familiene som rammes, sier klubbleder i Maersk ansattes forening (MAF), Frode Larsen.

24. april 2020

Skuffende at regjeringen trekker iskanten lenger sør

Industri Energi er skuffet over at iskanten trekkes noe lenger sørover, men mener samtidig at den ferske forvaltningsplanen for Barentshavet støtter opp om de lange linjene i ressurs- og forvaltningspolitikken.

23. april 2020

– Nok en spiker i kista for NorthConnect

I praksis har det lenge vært klart at den omstridte NorthConnect-kabelen ikke gis konsesjon. Dette ble ytterligere bekreftet da Stortinget i dag diskuterte det kommersielle kabelprosjektet. Med stort flertall gjorde Stortinget vedtak som stenger døren for NorthConnect.

23. april 2020

Labor Court agrees with our local Saipem club

A recent Labor Court ruling acquitted Saipem regarding a breach of the Tariff, around layoffs or termination, just as Industri Energi's local club SEA has argued all along.

1 2 3 4 152