Industri Energi

Sterkere sammen: 56000 medlemmer og 3000 tillitsvalgte

Nyheter

2. desember 2019

Ny særavtale løfter ansatte i vikarpoolen og midlertidig ansatte i ESS

Industri Energis klubb i ESS har forhandlet fram en særavtale som blant annet gir faste ansatte i vikarpoolen mer forutsigbar arbeidstid og midlertidige ansatte mulighet til å opparbeide seg ansiennitet. 

25. november 2019

-Bedrifter og arbeidsplasser i fare med Regjeringens forslag til CO2-avgift

-Regjeringens forslag til CO2-avgift i Statsbudsjettet for 2020 setter bedrifter og arbeidsplasser i fare. Dette gjelder blant annet porselensfabrikken Figgjo og ammoniakkfabrikken til Yara i Porsgrunn, sier spesialrådgiver Arild Theimann i Industri Energi.

25. november 2019

Protesterer mot nedlegging av yrkesfag på videregående skole

Industri Energi ber fylkesrådmannen i Møre og Romsdal og Nordland om å endre innstilling på TiP (prosessfag) og elektro /TiP på Sunndal og Brønnøysund videregående skoler.
– Vi kan ikke akseptere at man går inn for å legge ned linjer i yrkesfag når industrien har et stort behov for fagarbeidere, sier Barbro Auestad, områdeansvarlig i Industri Energi.

Per Holstein klubbleder ESS
21. november 2019

Industri Energi tar sak om forskjellsbehandling av midlertidig ansatte i ESS for retten

– Dette er usaklig oppsigelse som følge av forskjellsbehandling av midlertidige ansatte, sier Per Holstein, klubbleder for Industri Energi i EES.

20. november 2019

Metaller fra Kina får samme klimakostnad som i EØS-området

-Dette betyr enormt mye for norsk industri som har verdens laveste utslipp per produkt. Det vil blant annet si for aluminium, stål, sement, ferrolegeringer, og lignende energiintensive produkter, sier spesialrådgiver Geir Vollsæter i Industri Energi.

20. november 2019

Flerbruksfartøysaken utsettes av regjeringen til neste høst

Statssekretær Vegard Einan i Arbeids- og sosialdepartementet opplyste på LOs olje- og gasskonferanse at flerbruksfartøysaken overføres til stortingsmeldingen om den maritime virksomheten som ikke er klar før høsten 2020.

20. november 2019

Applaudert for jobben de gjør for det norske samfunnet

En bortimot fullsatt sal på LOs olje- og gasskonferanse ga full støtte til Wintershall Dea og Seadrill sin boring utenfor kysten av Nordland.

19. november 2019

Julegaveønske – fullskalaanlegg for fangst og lagring av CO2

-Den beste julegaven vi kan gi til det norske folk er et fullskalaanlegg for fangst og lagring av CO2 (CSS). Det vil bli dyrt, men det vil være dyrere å la være, sier Ole Erik Almlid, leder i NHO. LO-leder Hans-Christian Gabrielsen er fullstendig enig med Almlid.

Nyland_Freiberg_Alfheim forside
19. november 2019

Oljedirektøren håper på et saftig funn i Nordsjøen før hun går av

– Jeg håper på et saftig funn før jeg går av som oljedirektør (OD), sa Bente Nyland med et glimt i øyet. Hun redegjorde for ressurssituasjonen på norsk sokkel under LOs olje-og gasskonferanse i Stavanger tirsdag 19.november.

12. november 2019

Skulder ved skulder med ungdommen mot yrkesfag-kutt

Hundrevis av ungdommer møtte opp i Molde mandag 11. november for å demonstrere mot Fylkesmannen i Møre og Romsdal sitt forslag om store kutt i fagtilbud på videregående skoler. Det samme gjorde en god gjeng med Industri Energi sine folk i fylket.

Bilde av Gro Losvik
12. november 2019

Ny sjømannspensjon kan gi flere rett til pensjon

Stortinget har i disse dager oppe til behandling en ny pensjonsordning for arbeidstakere til sjøs. – Ordningen gjør at flere sjøfolk kan få rett til pensjon, sier forhandler Gro Losvik i Industri Energi.

1 2 3 4 143