Industri Energi

Sterkere sammen: 56000 medlemmer og 3000 tillitsvalgte

Nyheter

23. april 2020

Ungdom krever redusert husleie

Flere ungdomsorganisasjoner, blant andre Industri Energi Ung og Industri Energi Student, ber utleiere om å redusere husleien for lærlinger og studenter.

22. april 2020

Arbeidsretten er enig med klubben vår i Saipem

En fersk dom fra Arbeidsretten slår fast at Saipem frifinnes for tariffstridig utvelgelse ved permittering eller oppsigelse, nettopp slik Industri Energis lokale klubb SEA har hevdet hele tiden.

21. april 2020

Klar beskjed fra Jonas Gahr Støre og Espen Barth Eide: NorthConnect skal ikke bygges, ikke nå og ikke i fremtiden

Den omstridte NorthConnect-kabelen var tirsdag ettermiddag tema for et videomøte mellom samarbeidskomiteene for elektrokjemisk og aluminium med Jonas Gahr Støre og Espen Barth Eide fra Arbeiderpartiet. De tillitsvalgte som var med på møtet fikk tydelige løfter om at NorthConnect ikke skal bygges, og at det heller ikke er aktuelt å diskutere flere utenlandskabler før det er høstet erfaringer med de som allerede er under utbygging.

21. april 2020

Arbeid for alle er det som skal til for å komme oss ut av krisen

Forbundsleder Frode Alfheim understrekte på et møte med statsministeren i dag at det trengs tiltak for å skape aktivitet og sysselsetting, langs hele kysten og over hele landet.

17. april 2020

-Vi ser karantener i alle varianter, det er uholdbart og lite respektfullt!

For å hindre smitte av koronavirus er det besluttet karantenekrav for folk som skal inn i Norge. I tillegg innførte flere selskap egne karantenetiltak for ansatte generelt og noen spesielt, alt for å hindre smittespredning og i beste mening.

16. april 2020

Landsstyret bestemte å utsette landsmøtet til 2021

Et enstemmig landsstyre vedtok torsdag å følge forbundsstyrets anbefaling om å utsette Industri Energis 4. ordinære landsmøte til neste år.

15. april 2020

Yrkesskadeerstatning ved koronasmitte må også gjelde for offshoresykepleiere

Regjeringen endret nylig yrkesskadereglene i folketrygden, slik at helsepersonell som smittes av koronaviruset på jobb sikres gode økonomiske rettigheter. Industri Energi forventer at regelendringen også gjelder for offshoresykepleiere og personell på redningshelikoptre offshore.

15. april 2020

Arthur Svensson-prisen tildeles chilensk fagforeningsleder

«Arthur Svenssons internasjonale pris for faglige rettigheter» for 2020 går til den chilenske fagforeningslederen Barbara Figueroa Sandoval. Priskomiteen ønsker at tildelingen av årets pris skal bidra til større oppmerksomhet om den faglige situasjonen i Chile og være et bidrag til å styrke fagbevegelsens kamp for arbeidstakernes rettigheter i landet.

11. april 2020

Stortinget ga marsjordre om å få opp aktiviteten på sokkelen

Leder i Industri Energi Frode Alfheim mener det nå er opp til regjeringen å ta fatt i tiltakene som Konkraft har foreslått for å få opp aktiviteten på norsk sokkel. – Marsjordren fra Stortinget er ikke til å misforstå, sier han.

9. april 2020

Frykter koronakrisen vil påvirke de unges yrkesvalg

Fristen ut for å søke høyere utdanning år ut i neste uke. Industri Energi frykter at ungdom vil la seg påvirke av koronakrisen og at det vil spesielt ramme næringslivet.

6. april 2020

En gyllen mulighet til å få i gang ny aktivitet i oljeindustrien

-Gjennom tiltak foreslått av Konkraft kan oljebransjen holde hjulene igang og samtidig sikre ny aktivitet, men myndighetene må også bidra, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.

1 2 3 4 5 152