Industri Energi

Sterkere sammen: 56000 medlemmer og 3000 tillitsvalgte

Nyheter

Frode Alfheim
14. september 2020

Bra at bare Statnett kan eie og drifte utenlandskabler til og fra Norge

Forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi mener det er bra at man en gang for alle får slått fast at det bare er Statnett som kan eie og drifte utenlandskabler til og fra Norge.

Leif Gunnar Rottem
10. september 2020

Industri Energi lanserer ny serie med undervisning på nett

-Korona-situasjonen har endret hverdagen for mange av oss, men behovet for kursing og oppdatert kunnskap stopper ikke, sier kurskoordinator Leif Gunnar Rottem i Industri Energi. Derfor har forbundet opprettet en ny serie med kurs på nett. Disse kalles OnsdagsWeb1 og vil foregå onsdager mellom klokken 09.00 og kl. 11.00.

Erling Holmefjord
9. september 2020

Plastarbeidere i Sandefjord krever tariffavtale – 17 kan bli tatt ut i streik

17 ansatte har fremmet krav om tariffavtale ved plastbedriften Kingspan VPI i Sandefjord. Etter drøye to timer i mekling tirsdag, ble den utsatt med tre uker, til 29. september.
– Vi har over tid jobbet med å organisere hele den kjemisk-tekniske plastbransjen, og én av de relativt store bedriftene er Kingspan Vestfold Plastindustri, sier leder av arbeidslivsavdelingen i Industri Energi, Erling Holmefjord.

Lill Heidi Bakkerud, nestleder i Industri Energi. Foto AEH
8. september 2020

Hovedoppgjøret 2020: Brudd i sokkelforhandlingene

Industri Energi har brutt sokkelforhandlingene med Norsk olje og gass. – Arbeidsgiverne viser ingen vilje til å imøtekomme verken tekniske eller økonomiske krav. Vi ser oss derfor nødt til å bryte forhandlingene, sier nestleder i Industri Energi, Lill-Heidi Bakkerud.

FB_logo_bilde
8. september 2020

Sjekk og oppdater din kontaktinformasjon på Min Side

Som en del av gjennomføringen av forhandlingene er det viktig for oss å kunne dele informasjon med våre medlemmer. For at vi skal holde deg oppdatert på utviklingen i forhandlingene om din lønn og dine arbeidsvilkår, trenger vi at du oppdaterer din kontaktinformasjon.

web OBF start DSC_7391
7. september 2020

Hovedoppgjøret 2020: Forhandlingene på sokkelavtalene er i gang

Forhandlingene mellom Industri Energi og Norsk olje og gass for operatør-, boring- og forpleiningsansatte startet mandag ettermiddag. Det er satt av to dager til forhandlingene.

Terje Ljotebø
4. september 2020

36 mister jobben når overskuddsbedrift legges ned i Høyanger

Nyrstar legger ned produksjonen av resirkulert metall ved fabrikken i Høyanger. Dermed mister 36 ansatte jobben.
– En trist dag for oss, selv om vi har hatt mistanke siden i juli, sier Terje Ljotebø, tillitsvalgt i Industri Energi.

TIOSweb DSC_7386
1. september 2020

Arbeidsrettssaken om hvilken tariffavtale som skal gjelde i TIOS starter i morgen

Den prinsipielt svært viktige saken om hvilken tariffavtale som skal gjelde for de ansatte i offshoreselskapet TIOS starter i Arbeidsretten i Oslo onsdag.

Najibullah Mehrabi og Andreas Lorentzen (beskjært for FB)
28. august 2020

– Jeg ble veldig glad da de ringte og tilbød meg både sommerjobb og læreplass!

Andreas Lorentzen er en av de nye lærlingene ved Kronos Titan i Fredrikstad. – Vi ser at rekruttering av lærlinger er en stadig viktigere kilde til å sikre oss nye dyktige fagarbeidere for fremtiden, sier hovedtillitsvalgt ved Kronos Titan, Per Øistein Kivijärvi.

nr tariffkonf2
26. august 2020

Hovedoppgjøret 2020: Startskuddet har gått for årets tariffoppgjør

Industri Energi arrangerte onsdag den første tariffkonferansen for oljebransjen i forbindelse med årets hovedoppgjør, mens vask/rens hadde tariffkonferanse forrige uke. –Vi er nå klar for forhandlingene. Utgangspunktet vårt er frontfagsoppgjøret, sier forbundsleder Frode Alfheim.