Industri Energi

Sterkere sammen: 56000 medlemmer og 3000 tillitsvalgte

Nyheter

13. august 2019

Regelendringer for dagpenger fra 1. juli

Regelverket for dagpenger ble endret 1. juli. - Den viktigste endringen for deg som skal søke dagpenger, er at du må søke senest første dagen du er arbeidsledig, sier advokat Agnete Velde Jansson i Industri Energi.

30. juli 2019

Kasakhstan fengsler prisbelønnet fagforeningstopp

En av lederne for den uavhengige fagbevegelsen i Kasakhstan, som vant Svenssonprisen 2018, er dømt til 7 år i fengsel i hjemlandet.

Marius Winsjansen 1
26. juli 2019

Industri Energi er sterkt kritisk til å overføre tilsynsmyndighet for dykking til Sjøfartsdirektoratet

Arbeids- og sosialdepartementet og Nærings- og fiskeridepartementet fremmet i vår et felles forslag om å overføre mer regulering av dykking til maritimt regelverk, med Sjøfartsdirektoratet som tilsynsmyndighet. Industri Energi er i sitt høringssvar sterkt kritisk til forslaget.

25. juli 2019

Norsk sokkel er større enn sokkelen til EUs medlemsland til sammen

-Det er viktig å huske på at norsk sokkel er større enn sokkelen til EUs medlemsland til sammen. Da snakker vi om i hovedsak Storbritannia og Italia. Europaontoret til Industri Energi i Brüssel har en meget viktig funksjon gjennom vår deltakelse i arbeidsgrupper i EU og sammen med internasjonal fagbevegelse og arbeidsgivere, sier avtroppende daglig leder Ketil Karlsen.

23. juli 2019

Sterk medlemsøkning i Aker BP Club SKALA – 40 nye medlemmer

-Vi har hatt en eventyrlig vekst av medlemmer i ABC-klubben i Industri Energi. 40 nye medlemmer siden 1.januar i år. Det betyr at vi løpet av de siste årene har betydelig styrket vår posisjon, sier nestleder Jan Inge Selvik.

18. juli 2019

– Ekstremt viktig at medlemmene engasjerer seg politisk

– Jeg oppfordrer medlemmer og tillitsvalgte til å engasjere seg politisk. Ta verv, påvirk politiske beslutningsprosesser, og få frem hvor viktig industrien er for å opprettholde og utvikle velferdssamfunnet, sier prosessoperatør Rune Krutå.

17. juli 2019

– Hver eneste dag på jobben er kjempespennende

– Vi lærer noe nytt hver dag. Jeg har en kjempespennende jobb og er utrolig glad for å være med i forprosjektet medarbeiderdrevet innovasjon (MDI). Ledelsen gir oss et stort ansvar og får oss til å tenke kontinuerlige forbedringer i prosessen, sier operatør Elisandra Martinez (21) i GE Healtcare.

15. juli 2019

Tusen dager uten skader i kobberelektrolysen ved nikkelverket

-HMS-arbeid i fellesskap sammen med ledelsen har aldri vært bedre enn nå i Glencore Nikkelverk Det er fantastisk at vi har passert 1000 dager siden sist vi hadde en skade blant de ansatte i kobberelektrolysen. Dette skyldes godt lederskap og involvering av alle ansatte, sier tillitsvalgtleder Cay Nordhaug i Nikkelverkets Arbeiderforening Industri Energi i Kristiansand.

10. juli 2019

Klart for bluesfest på Notodden med Industri Energi på laget

Industri Energi har bevilget 50.000 kroner til årets Notodden Blues Festival 1.-4.august. LO er generalsponsor for festivalen.
– Det blir fantastisk å nok en gang oppleve artister i verdensklasse, sier forbundssekretær Egil Kristiansen i Industri Energi.

Ketil Karlsen
9. juli 2019

– Nordområdepolitikken må baseres på fakta, ikke myter

Ketil Karlsen ved Industri Energis Europakontor understreker behovet for faktabasert samarbeid og å avlive myter i nordområdepolitikken.

1 2 3 4 5 136