Industri Energi

Sterkere sammen: 56000 medlemmer og 3000 tillitsvalgte

Nyheter

14. June 2019

Hvem fortjener årets organisasjonspris?

Industri Energi er også i år på jakt etter kandidater til Organisasjonsprisen. Fram til 1. oktober kan du nominere noen du synes har gjort en god jobb for forbundet.

LO pride
14. June 2019

Gå med LO under Oslo Pride

Juni er Pride-måneden og lørdag 22. juni er det Prideparade i Oslo. Industri Energi oppfordrer alle medlemmer, fagforeninger og tillitsvalgte til å bli med på Oslo Pride. LO i Oslo trenger også frivillige til å stå vakt og på stand.

12. June 2019

Arthur Svensson-prisen 2019: France Castro hedret for sin iherdige innsats for lærere og arbeidstakerrettigheter på Filippinene

Foran en fullsatt sal på Rockefeller i Oslo onsdag kveld står en liten kvinne med et stort mot. I 25 år har France Castro kjempet en utrettelig og farlig kamp for å bedre lærernes arbeidsvilkår og for retten til å organisere seg på Filippinene. Nå er hun i Norge for første gang for å ta imot Arthur Svenssons internasjonale pris for faglige rettigheter 2019.

Norsun
12. June 2019

– Svært dyktige ansatte har bidratt til store investeringer i NorSun

Solenergiselskapet NorSun investerer 515 millioner kroner i Årdal. – En gledens dag, sier tillitsvalgt i Industri Energi, Ole Monrad Jevnaker. Han og de andre ansatte får sin del av æren fra fabrikksjef Steinar Talle: – Jeg er svært stolt av våre dyktige ansatte har bidratt til at våre investorer er villig til å satse enda sterkere.

12. June 2019

Industri Energi er klar for ankesak om innleides bonusrettigheter i lagmannsretten

Stavanger tingrett ga for ett år siden Industri Energi medhold i at bonus er omfattet av likebehandlingsprinsippet for innleide. Dommen ble anket og saken skal til ny behandling i lagmannsretten denne uka.

Frode Alfheim
12. June 2019

Opprinnelsesgarantier: – Meningsløst å betale for å bevise at vi bruker ren kraft i Norge

– I Norge ha vi ren, fornybar kraft. Det ville være galskap om norske forbrukere, enten det er industrien eller privatpersoner, skulle tvinges til å betale et ekstra mye for strømmen sin for å bevise det, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.

6. June 2019

Industri Energi varsler plassoppsigelse for 937 medlemmer på flyteriggavtalen

Industri Energi er innkalt til mekling på flyteriggavtalen hos Riksmekleren i Oslo 27. juni. Hvis det ikke blir enighet i meklingen blir det streik på flyteriggområdet.

5. June 2019

– Vi har stort behov for flere kvalifiserte lærlinger i riggnæringen

– Vi har behov for 160 lærlinger innen riggnæringen, men har bare 120 kvalifiserte kandidater å ta inn i år, sier klubbleder Harald Hereid i Odfjell Drilling.
På industrikonferansen i Bergen som LO og Arbeiderpartiet arrangerte 5. juni, var innleie, lærlingsituasjonen, sosial dumping og EØS blant de viktigste temaene.

Leif Morten Rasch på HMS-konferansen
5. June 2019

Industri Energi krever at innaskjærsdykkerne skal ha trygge arbeidsforhold

-Vi krever at innaskjærsdykkerne skal ha trygge arbeidsforhold og vi skal løfte fram de seriøse aktørene i bransjen, sier forbundssekretær Leif Morten Rasch i Industri Energi på forbundets HMS-konferanse som pågår på Sola 4-5. juni.

5. June 2019

Svensson-seminar i Oslo 12. juni: Shrinking space – democracy and trade unions

Årets Arthur Svenssons Internasjonale Pris for Faglige Rettigheter går til fagforeningslederen France Castro. Den filippinske læreren får prisen for sin mangeårige kamp for å organisere lærere og for å slåss for grunnleggende arbeidstakerrettigheter på Filippinene. I forbindelse med prisen arrangeres det et eget seminar i Oslo 12. juni. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Lars Ove Seljestad får LOs kulturpris. Her med Are Tomasgard og Frode Alfheim.
5. June 2019

Forfatteren og oddingen Lars Ove Seljestad er tildelt LOs kulturpris

Prisen ble overrakt 3. juni, under LOs representantskapsmøte i Trondheim. Forfatteren var invitert for å åpne møte og ble svært stolt da han ble overrakt den gjeve prisen.

1 2 3 4 5 134