200 unge samlet på forbundets største konferanse

søndag 22. oktober 2017

Den svært populære ungdomskonferansen har denne helgen samlet 200 unge industriarbeidere på Sola utenfor Stavanger. – Konferansen er en fantastisk arena for å skape engasjement og forme nye tillitsvalgte i Industri Energi, sier Karl Ruben Gaasø, nyvalgt leder i ungdomsutvalget.

_MNH2966
200 unge deltar på Industri Energis ungdomskonferanse denne helgen. Foto: Marie N. Helgesen

I tre dager har unge medlemmer vært sammen på Industri Energi sin årlige ungdomskonferanse. Med 200 deltakere er det den største årlige konferansen forbundet arrangerer.

-Vi kunne faktisk hatt enda flere deltakere. I år hadde vi over 60 personer på venteliste, sier nyvalgt leder i ungdomsutvalget, Karl Ruben Gaasø (23).

Ny leder i ungdomsutvalget i Industri Energi

Øverste ungdomsorgan

Han mener ungdomskonferansen er så populær fordi det er spennende faglig innhold, gode muligheter til å bygge nettverk og fordi mange tillitsvalgte ute i bedriftene mobiliserer ungdom til konferansen.

-Mange tillitsvalgte har sett at ungdomskonferansen er en god «formingskonferanse» for å engasjere ungdom og skape nye framtidige tillitsvalgte. Ungdomskonferansen er både et politisk verksted og en arena for å skape engasjement hos unge medlemmer. Og den er det øverste organet for ungdomsorganisasjonen i forbundet, sier Gaasø.

Han understreker at ungdomskonferansen er åpen for alle Industri Energi-medlemmer under 33 år.

Logistisk krevende

DSC_1761
Tidligere ungdomsleder Johnny Håvik snakket om hvordan norske industriarbeidere bidrar til å forbedre verdens klima og miljø. Foto: Atle Espen Helgesen

Karl Ruben Gaasø understreker samtidig at konferansen er logistisk krevende for arrangørene. 12 aktivister i konferansekomiteen jobber i et helt år med planleggingen av konferansen for å få det til å gå rundt.

-Jeg pleier å si at Industri Energi sin ungdomskonferanse er det mest komplekse arrangementet i organisasjonslivet i Norge. Det er både en organisasjonskonferanse og et landsmøte i ett. Halvparten av deltakerne har aldri vært på et fagforeningsmøte før. Derfor krever det voldsomt mye av arrangørene og er et logistisk mareritt, men vi får det alltid til, sier han.

I løpet av tre dager har det på ungdomskonferansen vært debatter og votering av vedtekter, handlingsplan og uttalelser. Det er avholdt valg av ny leder og nytt ungdomsutvalg. Og det er arrangert arbeidslivsrelaterte verksteder og ungdomspartidebatt.

Mange sterke innlegg

DSC_1779
Lone Stormoen fortalte om sine opplevelser som innleid. Foto: Atle Espen Helgesen

I tillegg er det holdt innlegg om internasjonal solidaritet, industri og klimapolitikk, av blant andre tidligere lederne av ungdomsutvalget Ommund Stokka og Johnny Håvik. Og områdeleder Asle Reime i Industri Energi har orientert om neste års tariffoppgjør.

Mest inntrykk på deltakerne gjorde nok likevel Lone Stormoen som fortalte om sine opplevelser som ung, nyutdannet elektriker i et bemanningsselskap.

-Jeg oppfordrer alle unge arbeidstakere å være klar over sine rettigheter og snakke med en tillitsvalgt. Ikke vær kresen i forhold til hvilke jobber du vil ta, men si nei til slaveri, sa Stormoen.

Vedtatt på Ungdomskonferansen 2017: handlingsplan, hoveduttalelse og vedtekter

Nyheter
  • Ikke akseptabelt med gamle passasjerhelikoptre på norsk sokkel

    Aker BP oppfyller ikke oljeselskapenes egne retningslinjer om å bruke moderne helikoptre ved transport av passasjerer på sokkelen. –Det er ikke akseptabelt og vi ber nå selskapet anskaffe siste generasjons helikopter på Valhall-feltet, sier leder i LOs helikopterutvalg, Henrik Solvorn Fjeldsbø.

  • TFO-ordningen trygger arbeidsplasser og ringvirkninger

    -Gjennom konsesjonssystemet sikrer vi et jevnt og forutsigbart aktivitetsnivå, som igjen trygger arbeidsplasser og bidrar til ringvirkninger, skriver Industri Energi i et høringsinnspill om TFO2021.