Tariffavtale på plass i oljeservicebedriften Ardyne

onsdag 24. mars 2021

Industri Energi fikk onsdag på plass tariffavtale ved oljeservicebedriften Ardyne og unngikk dermed mekling. -Tariffavtale vil gi de ansatte ordnede lønns- og arbeidsvilkår, sier OSA-inspektør Kjell Bjarne Eide.

OSA-inspektør Kjell Bjarne Eide i Industri Energi. Arkivfoto: Atle Espen Helgesen
OSA-inspektør Kjell Bjarne Eide i Industri Energi. Arkivfoto: Atle Espen Helgesen

Det var etter lange og krevende forhandlinger Industri Energi onsdag formiddag fikk gjennomslag for kravet om tariffavtale i Ardyne.

Den internasjonale oljeservicebedriften Ardyne har sitt norske kontor i Tananger, Sola. Bedriften leverer nedihullsutstyr og -tjenester i offshoresektoren. Kundene omfatter de fleste operatørene på sokkelen som Equinor, AkerBP og ConocoPhillips.

-Det har vært en tøff prosess som har tatt tid, men vi er nå kommet til enighet i god tone. Vi slapp derfor mekling, noe begge parter er fornøyd med, sier OSA-inspektør Kjell Bjarne Eide i Industri Energi.

Industri Energi har fått på plass tilslutningsavtale til oljeserviceavtalen og særavtale ved bedriften.

-Det vil gi de ansatte bedre forutsigbarhet, ordnede lønnsforhandlinger, deltakelse i avtalefestet pensjonsordning (AFP) og kompensasjonsordning ved tap av helsesertifikat, sier Eide og gir ros til både ledelsen og tillitsvalgt for deres vilje til å komme til enighet.

Avtalen blir gjeldende fra 1. mars 2021.

I denne bloggen kan du lese hvorfor tariffavtaler er så viktig.